Έκπτωση 50% στις εκδόσεις για τον ισπανικό και ισπανόφωνο κινηματογράφο

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με αφορμή το αφιέρωμα «Ο Ισπανικός Εμφύλιος στον Κινηματογράφο» που πραγματοποιείται στο Ολύμπιον από τις 21 έως τις 27 Οκτωβρίου 2010 προτείνει στο κοινό εκδόσεις σχετικές με τον ισπανικό και τον ισπανόφωνο κινηματογράφο με 50% έκπτωση*.

Pedro Almodovar


Το βιβλίο εκδόθηκε με την ευκαιρία της αναδρομής στο έργο του σκηνοθέτη, η οποία οργανώθηκε από το 40ό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (12-22 Νοεμβρίου 1999). Η μονογραφία περιλαμβάνει κείμενα και μελέτες για το έργο του σκηνοθέτη, φωτογραφίες, συνεντεύξεις και κείμενα του ιδίου και των συνεργατών του, βραβεία με τα οποία έχει τιμηθεί, φιλμογραφία με ζενερίκ, υποθέσεις, και κριτικά σχόλια.
Σελίδες: 206
Αρχική τιμή: 20 ευρώ

Luis Bunuel



Το βιβλίο εκδόθηκε με την ευκαιρία της πλήρους αναδρομής στο έργο του σκηνοθέτη, με τίτλο "Todo Bunuel" που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη από 29 Σεπτεμβρίου έως 12 Οκτωβρίου 2000 και την Αθήνα από 13 έως 26 Oκτωβρίου. Το αφιέρωμα πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία του εορτασμού των 100 χρόνων από τη γέννησή του. Η έκδοση περιλαμβάνει πλούσιο και σπάνιο φωτογραφικό υλικό από τις ταινίες και τα γυρίσματα των ταινιών του Bunuel, αναλύσεις και μελέτες πάνω στο έργο του δημιουργού, συνεντεύξεις, κείμενα του ιδίου, πλήρη και αναλυτική φιλμογραφία με ζενερίκ, συνόψεις σχόλια, κριτικές και σημειώσεις.
Σελίδες: 383
Αρχική τιμή: 37 ευρώ

 Victor Erice


Με την ευκαιρία του αφιερώματος του 45ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στον ιδιαίτερο ισπανό δημιουργό, το φεστιβάλ παρουσιάζει μία έκδοση που περιλαμβάνει:
• Αναλύσεις και μελέτες πάνω στο έργο του σκηνοθέτη από αναλυτές, όπως Pere Albero, Marias, Miguel, Banda Aparte, Alain Philippon, Ειρήνη Στάθη
• Κείμενα και απόψεις του ίδιου του σκηνοθέτη
• Aνέκδοτες συνεντεύξεις που φωτίζουν πτυχές της προσωπικότητάς του
• Διεξοδική φιλμογραφία και εργογραφία με τις υποθέσεις των ταινιών του, σχόλια, ζενερίκ και κριτικές αναλύσεις.
• Πλούσιο και ανέκδοτο φωτογραφικό υλικό
Σελίδες: 120
Αρχική τιμή: 10 ευρώ

Arturo Ripstein


Το βιβλίο εκδόθηκε με την ευκαιρία του αφιερώματος στο έργο του μεξικανού σκηνοθέτη, το οποίο οργανώθηκε από το 38ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (21-30 Νοεμβρίου 1997). Περιλαμβάνει κριτικές αναλύσεις πάνω στο έργο του σκηνοθέτη από μελετητές, συνεντεύξεις, κείμενα του ιδίου, φιλμογραφία, καθώς και σπάνιο φωτογραφικό υλικό.
Σελίδες: 191
Αρχική τιμή: 8 ευρώ

Jaime Humberto Hermosillo


Με την ευκαιρία του αφιερώματος στον μεξικανό σκηνοθέτη από το τμήμα των Νέων Οριζόντων, το 43o Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης παρουσιάζει μια έκδοση η οποία περιλαμβάνει: κείμενα για το έργο και τη θεματική του σκηνοθέτη, πλήρη φιλμογραφία, μια συνέντευξη και ρήσεις του δημιουργού, ζενερίκ, συνόψεις και κριτικά σχόλια για τις ταινίες του αφιερώματος.
Σελίδες: 40
Αρχική τιμή: 4 ευρώ

Ισπανικός κινηματογράφος για τον νέο αιώνα: Η σύγχρονη ματιά /
Cine Espanol Para el Nuevo Siglo: La Mirada Contemporanea


Το 48ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με την ευκαιρία του αφιερώματος στον νέο ισπανικό κινηματογράφο εκδίδει, με την επιμέλεια της ισπανικής ομάδας των Cahiers du Cinema, τη δίγλωσση έκδοση (ελλ.-αγγ.), η οποία περιλαμβάνει:
Εισαγωγικά κείμενα από κριτικούς και θεωρητικούς σχετικά με τις διάφορες όψεις και το μέλλον του ισπανικού κινηματογράφου: Φ. Ερεδέρο, Κάρλος Λοσίγια, Χάιμε Πένα, Κάρλος Ρεβιριέγο.
• Πλήρη παρουσίαση των ταινιών του αφιερώματος, με ζενερίκ, σχόλια και συνόψεις των ταινιών, καθώς και με βιογραφίες και φιλμογραφία των σκηνοθετών.
• Εκτεταμένη κριτική αρθογραφία για τις ταινίες
Σελίδες: 128
Αρχική τιμή: 10 ευρώ

Μεξικανικός κινηματογράφος


Tο 46ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με την ευκαιρία του αφιερώματος στον Μεξικανικό Κινηματογράφο παρουσιάζει δίγλωσση έκδοση (ελλ.-αγγ.), η οποία περιλαμβάνει: εισαγωγικό κείμενο, κείμενα για την ιστορία και θεωρητικές προσεγγίσεις πάνω στον Μεξικανικό Κινηματογράφο, άρθρα και θεωρητικές αναλύσεις για τις ταινίες του αφιερώματος και φωτογραφικό υλικό.
Σελίδες: 76
Αρχική τιμή: 2.50 ευρώ

 

* Η έκπτωση αυτή ισχύει για την περίοδο 21 έως 27 Οκτωβρίου 2010. Έκπτωση 50% στις εκδόσεις του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ισχύει όλο το χρόνο για τους κατόχους CineΚάρταF Gold ενώ έκπτωση 25% έχουν οι κάτοχοι της ετήσιας CineΚάρταF!

Περισσότερες πληροφορίες στο βιβλιοπωλείο του Ολύμπιον (Πλ. Aριστοτέλους 10, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 378442 / 378428), που λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή (10.00 - 17.00) ή στην ηλεκτρονικά διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..