Πρόσκληση ενδιαφέροντος για το δημιουργικό του website του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
Πλατεία Αριστοτέλους 10
546 23 Θεσσαλονίκη

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΤΟΥ WEBSITE ΤΟΥ Ν.Π.Ι.Δ. «ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ» (Αρ. Πρωτ. 620/04.01.2011)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
• Γραφεία Θεσσαλονίκης - Πλατεία Αριστοτέλους 10, 54623 Θεσσαλονίκη, Λάζαρος Μπουδακίδης (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Τηλ. 2310 378400
• Γραφεία Αθήνας - Λεωφ. Αλεξάνδρας 9, 11473 Αθήνα, Σοφία Σταυριανίδου (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) Τηλ. 210 8706000

ΤΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ:
• Οι προτάσεις των υποψηφίων θα κατατεθούν από 22/12/2010 μέχρι την 20η Ιανουαρίου 2011 και ώρα 12:00 το μεσημέρι ηλεκτρονικά στο e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ
To Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (ΦΕΣΤΙΒΑΛ) είναι ο μεγαλύτερος κινηματογραφικός θεσμός της χώρας.

Πρόκειται για ένα φεστιβάλ ταυτόχρονα διεθνές και ελληνικό, που έχει ξένα προγράμματα και παράλληλα παρουσιάζει την πρόσφατη της ελληνική παραγωγή. Στη δραστηριότητα που αναπτύσσει τις δέκα ημέρες της κύριας διοργάνωσής του, περιλαμβάνεται η προβολή ταινιών των διαφόρων τμημάτων, η προβολή της πρόσφατης ελληνικής παραγωγής, τα κινηματογραφικά αφιερώματα, οι τιμητικές τελετές προς τους προσκεκλημένους κινηματογραφιστές, η διοργάνωση τριών ανεξάρτητων μεταξύ τους γεγονότων που μπαίνουν κάτω από την ομπρέλα της Αγοράς (φόρουμ συμπαραγωγής “Crossroads”, αγορά κινηματογραφικών ταινιών, ταμείο ενίσχυσης σχεδίων σεναρίων από τα Βαλκάνια “Balkan Fund”), η διοργάνωση masterclasses και ανοιχτών συζητήσεων.

Το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου Αιώνα πραγματοποιείται κάθε Μάρτιο στη Θεσσαλονίκη από το 1999. H γιορτή, της ανήσυχης, σε διαρκή αναμόρφωση και εγρήγορση, τέχνης του ντοκιμαντέρ, παρουσιάζει τις εικόνες εκείνες της κοινωνικής, ιστορικής, πολιτικής και, πάνω από όλα, ανθρώπινης πραγματικότητας του νέου αιώνα, που λειτουργούν ως εφαλτήριο για περιπετειώδεις κινηματογραφικές περιπλανήσεις.

Για πληρέστερη εικόνα του Φεστιβάλ, μπορείτε να επισκεφθείτε τον δικτυακό τόπο www.filmfestival.gr

Το ΦΕΣΤΙΒΑΛ επιδιώκει να προβάλει με σαφήνεια τα παρακάτω χαρακτηριστικά που αποτελούν τον πυρήνα της ταυτότητάς του: νέα ταλέντα, ανακάλυψη, συμμετοχή, συναίσθημα, γιορτή, πρόκληση, διαφορετικότητα / ποικιλομορφία, έμπνευση, φιλικότητα.

Επί μέρους στοχεύσεις μας για την διεξαγωγή του ΦΕΣΤΙΒΑΛ είναι:
1. Η ενίσχυση της αφοσίωσης του «πυρήνα» των φεστιβαλιστών (κατά κύριο λόγο νέοι άνθρωποι) και η επέκτασή του σε νέα κοινά-στόχους.
2. Η στενότερη σύνδεση του Φεστιβάλ με την πόλη της Θεσσαλονίκης.
3. Η αποτελεσματικότερη παρουσίαση του Φεστιβάλ στο πλαίσιο του ανταγωνισμού με τα άλλα φεστιβάλ του εξωτερικού.

Με βάση τα παραπάνω, το ΦΕΣΤΙΒΑΛ απευθύνει Πρόσκληση Ενδιαφέροντος σε φυσικά και νομικά πρόσωπα για την κατάθεση προτάσεων για σχεδιασμό του εικαστικού μέρους της ιστοσελίδας του φεστιβάλ (οργανισμός) www.filmfestival.gr στην Ελλάδα και το εξωτερικό και σας καλεί να καταθέσετε τις προτάσεις σας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν μέχρι τρεις προτάσεις σε ηλεκτρονική μορφή.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΟΥ

To εικαστικό του site θα πρέπει να είναι πρωτότυπο έργο, σχεδιασμένο αποκλειστικά για το ΦΕΣΤΙΒΑΛ και να μην αποτελεί παραλλαγή ή έργο που έχει υποβληθεί έστω και ως πρόταση στο παρελθόν.

ΚΥΡΙΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΈΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

1. Ανάπτυξη πρώτης σελίδας και των απαραίτητων εσωτερικών σελίδων οι οποίες διαφοροποιούνται ως προς τη δομή ή το εικαστικό (π.χ. background χρώματα, ύπαρξη στηλών κτλ). Η πρόταση θα πρέπει να περιλαμβάνει κατ’ ελάχιστο την κεντρική σελίδα και μια εσωτερική
2. Χρήση Unicode web-safe fonts που να είναι διαθέσιμα και στα ελληνικά
3. Παράδοση εικαστικού σε μορφή Photoshop psd με πλήρη ανάπτυξη των layers. Απαιτείται ένα αρχείο psd για κάθε μια σελίδα που θα περιλαμβάνεται στην πρόταση
4. Το σύνολο της πληροφορίας θα πρέπει να εμφανίζεται χωρίς οριζόντια κύλιση σε ανάλυση τουλάχιστον 1024 pixels. Αυτό σημαίνει ότι το μήκος του εικαστικού δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 960 pixel
5. Συμφωνία με προδιαγραφές ανάπτυξης search engine friendly content:
5.α. Το site θα μπορεί να περιλαμβάνει στοιχεία flash (π.χ. banners) αλλά δεν μπορεί να είναι εξ’ ολοκλήρου flash. Εφόσον προβλέπονται στοιχεία flash θα πρέπει να παραδοθούν τα σχετικά swf αρχεία στην συνολική πρόταση
5.β. Προτίμηση στη χρήση κειμένου για κεφαλίδες αντί για εικόνες
6. Για τις εικόνες και τα γραφικά που θα χρησιμοποιηθούν θα πρέπει να αναφερθεί η πηγή προέλευσης, τυχόν πνευματικά δικαιώματα καθώς και το κόστος αγοράς, εφόσον υφίσταται


ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ

Α. Όλοι οι ενδιαφερόμενοι που θα καταθέσουν προτάσεις δηλώνουν ταυτόχρονα ότι αποδέχονται όλους τους όρους και τις προϋποθέσεις που ορίζονται στην παρούσα Πρόσκληση και όποιος τελικά επιλεγεί θα προσχωρήσει ανεπιφύλακτα στο συμφωνητικό, που θα συντάξει το ΦΕΣΤΙΒΑΛ σύμφωνα με τους όρους της παρούσης πρόσκλησης.
Η ανάθεση του σχεδιασμού του site θα γίνει κατά την ανέλεγκτο κρίση του διευθυντή του ΦΕΣΤΙΒΑΛ, ο οποίος σε περίπτωση που κρίνει ότι καμία από τις προτάσεις που υπεβλήθησαν δεν ανταποκρίνεται απόλυτα στις απαιτήσεις του θεσμού, δεν δεσμεύεται να επιλέξει κάποια από αυτές, αλλά δύναται αναποζημίωτα προς τους συμμετέχοντες υποψηφίους, να αναθέσει απευθείας σε τρίτο.
Το ΦΕΣΤΙΒΑΛ έχει την ευχέρεια να ζητήσει από τους υποψήφιους τυχόν τροποποιήσεις ή αλλαγές του αρχικού δημιουργικού, η αποδοχή των οποίων αποτελεί ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΤΕΛΙΚΗ ΑΝΑΘΕΣΗ.
Το Φεστιβάλ θα καθορίσει τον χρόνο και τον τρόπο παράδοσης του τελικού εικαστικού του site.

Β. Οι προτάσεις των υποψηφίων θα κατατεθούν από 22/12/2010 μέχρι την 20η Ιανουαρίου 2011 και ώρα 12:00 το μεσημέρι ηλεκτρονικά στο e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΑ ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

1. Στον φάκελο κάθε προσφοράς πρέπει να περιλαμβάνονται για κάθε επί μέρους έργο: 
- Ο πλήρης τίτλος της Υπηρεσίας στην οποία η προσφορά απευθύνεται (Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης) 
- Η φράση: «Πρόταση στο πλαίσιο της πρόσκλησης ενδιαφέροντος για τον σχεδιασμό του εικαστικού μέρους του website του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (Οργανισμός) στην Ελλάδα και το εξωτερικό» 
- Η ημερομηνία κατάθεσης της πρότασης 
- Τα πλήρη στοιχεία και βιογραφικό του αποστολέα. 
- Σε περίπτωση εταιρείας ή ένωσης προσώπων τα στοιχεία του νόμιμου εκπροσώπου . 
- Σε περίπτωση συνεργασίας τα πλήρη στοιχεία των επί μέρους δημιουργών

2. Η προσφορά πρέπει να συνοδεύεται από υπεύθυνη δήλωση του φυσικού προσώπου ή του νόμιμου εκπροσώπου του νομικού προσώπου από το οποίο να προκύπτει ότι:
i. Δεν έχει καταδικαστεί για αδίκημα σχετικό με την άσκηση της επαγγελματικής του δραστηριότητας, δεν έχει αποκλειστεί από διαγωνισμούς του Δημοσίου, δεν έχει κηρυχθεί έκπτωτος.
ii. Δεν τελούν υπό πτώχευση ή υπό άλλη ανάλογη διαδικασία.
iii. Δεν υφίστανται νομικοί περιορισμοί λειτουργίας επί της επιχειρηματικής δραστηριότητας του Προσώπου.

3. Στην περίπτωση που επιλεγεί κάποιο από τα έργα που κατετέθησαν, η ανακοίνωση του αποτελέσματος θα γίνει μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου 2011. Ο δημιουργός ή οι δημιουργοί του έργου που θα επιλεγεί θα κληθεί/ουν εντός 10 ημερών να υπογράψει/ουν το σχετικό συμφωνητικό στο οποίο και θα αναφέρονται οι επί μέρους συμφωνίες.
Το όνομα του / της δημιουργού/ δημιουργών της πρότασης που θα επιλεχθεί θα αναφέρεται στην παρουσίαση της αφίσας στα σχετικά δελτία Τύπου και στην ιστοσελίδα του ΦΕΣΤΙΒΑΛ.

4. Ο/Οι δημιουργοί της πρότασης που τελικά θα επιλεγεί, δεσμεύονται να αποστείλουν στο Φεστιβάλ «ανοιχτό» αρχείο της , με στόχο το Φεστιβάλ να το χρησιμοποιήσει για οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή και παραιτείται κάθε δικαιώματος και διεκδίκησης επί των εφαρμογών.

5. Παράβαση οποιουδήποτε όρου της Σύμβασης εκ μέρους του επιλεγέντος υποψηφίου, ή σε περίπτωση έργου συνεργασίας ενός από τους δημιουργούς , συνεπάγεται τη μονομερή από το ΦΕΣΤΙΒΑΛ λύση της Σύμβασης αζημίως.

6. Για όσα θέματα δεν προβλέπονται με την παρούσα Πρόσκληση Ενδιαφέροντος και το συμβόλαιο, που θα υπογραφεί, ισχύουν οι διατάξεις του Α.Κ. που αφορούν στις συμβάσεις έργου και του ν. 2557/1997 άρθρο 4.

7. Πνευματικά Δικαιώματα
Ο τελικός Ανάδοχος ως δημιουργός ή σε περίπτωση έργων συνεργασίας οι Δημιουργοί παραχωρούν, εκχωρούν και μεταβιβάζουν στην κυριότητα του ΦΕΣΤΙΒΑΛ το περιουσιακό τους δικαίωμα επί των κάθε είδους εφαρμογών των ιδεών τους (στοιχεία branding, σήματα κ.λπ.), τα οποία θα αποτελούν στο εξής περιουσιακό στοιχείο του ΦΕΣΤΙΒΑΛ, που θα μπορεί να το διαθέτει / χρησιμοποιεί κατά βούληση και δηλώνουν ότι δεν διατηρούν κανένα περιουσιακό δικαίωμα επ’ αυτών. Ειδικότερα το ΦΕΣΤΙΒΑΛ θα μπορεί αζημίως να επαναχρησιμοποιήσει όλο το παραπάνω υλικό ή μέρος του, ελεύθερα για οποιοδήποτε σκοπό και με οποιοδήποτε τρόπο, αυτούσιο ή διασκευασμένο κατά την ανέλεγκτο κρίση του. Επίσης, μπορεί να μεταβιβάζει κατά την ελεύθερη κρίση του εν όλω ή εν μέρει σε τρίτο με αντάλλαγμα ή χωρίς. Όλο το υλικό που θα παραχθεί , θα παραδοθεί στο ΦΕΣΤΙΒΑΛ από τον Ανάδοχο/ους σε ημερομηνία που θα ορίζεται στη σχετική Σύμβαση Ανάθεσης.

8. Η υποβολή προτάσεων από τους υποψηφίους και οι διαπραγματεύσεις τους με την Επιτροπή Αξιολόγησης , που τυχόν ακολουθήσουν, δεν δημιουργούν κανένα δικαίωμα των υποψηφίων και ουδεμία ευθύνη ή υποχρέωση του ΦΕΣΤΙΒΑΛ ή της Επιτροπής Αξιολόγησης προς αυτούς από καμία αιτία.

9. ΛΟΙΠΟΙ ΟΥΣΙΩΔΕΙΣ ΟΡΟΙ που θα περιληφθούν στο συμβόλαιο ανάθεσης έργου:

9α. Ο Ανάδοχος έχει την αποκλειστική ευθύνη έναντι τρίτων και του προσωπικού που θα απασχολήσει στο έργο, για κάθε ζημία ή βλάβη που θα κληθεί από πράξη ή παράλειψη, κατά την εκτέλεση του συγκεκριμένου έργου.
9β. Κάθε πρόβλημα σχετικό με την ερμηνεία του παρόντος οι συμβαλλόμενοι θα επιλύσουν συμβιβαστικά άλλως αρμόδια ορίζονται τα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης.
9γ. Το έργο που κατατείνει στην αισθητική βελτίωση του website του Φεστιβάλ, έχει χαρακτήρα εθελοντικής προσφοράς και επιβραβεύεται με την αναφορά του ονόματος του δημιουργού.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

Δημήτρης Εϊπίδης