52ο ΦΚΘ: Τελετή λήξης

ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ

Με την απονομή των βραβείων και την προβολή της ταινίας Μάρθα Μάρσι Μέι Μαρλίν / Martha Marcy May Marlene του Σον Ντέρκιν, θα ρίξει αυλαία το 52ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Την τελετή λήξης θα ανοίξει το σύνολο εγχόρδων «Ροτόντα», το οποίο αποτελείται από σπουδαστές του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Irina Dragneva.

Στην ταινία Μάρθα Μάρσι Μέι Μαρλίν, ο πρωτοεμφανιζόμενος Σον Ντέρκιν που απέσπασε το βραβείο σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Σάντανς, αφηγείται την ιστορία μιας γυναίκας – την υποδύεται συγκλονιστικά η νεαρή Ελίζαμπεθ Όλσεν - η οποία προσδοκά να επανακτήσει μια φυσιολογική ζωή, έπειτα από τη μυστηριώδη φυγή της από μια αίρεση. Ωστόσο, το παρελθόν και το παρόν της συγχέονται επικίνδυνα και θολώνουν τα όρια ανάμεσα στην αλήθεια και την παραίσθηση, βουλιάζοντάς τη σταδιακά στην παράνοια, σε ένα δυνατό ατμοσφαιρικό ψυχολογικό θρίλερ που «παίζει» με το μυαλό του θεατή.

Η ταινία λήξης εντάσσεται στο τμήμα Ανοιχτοί Ορίζοντες, το οποίο χρηματοδοτείται μεταξύ άλλων δράσεων του 52ου ΦΚΘ, από την Ευρωπαϊκή Ένωση - Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας 2007-2013.