Ταινίες της Αγοράς του ΦΚΘ στα Φεστιβάλ Ρότερνταμ και Βερολίνου

ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΤΟΥ ΦΚΘ
ΣΤΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΡΟΤΕΡΝΤΑΜ ΚΑΙ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ


Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και η Αγορά / Market συγχαίρουν τις ελληνικές και ξένες ταινίες οι οποίες, έχοντας ξεκινήσει την πορεία τους στην Αγορά του ΦΚΘ, συμμετέχουν φέτος στο 41ο Φεστιβάλ Ρότερνταμ και στο 62ο Φεστιβάλ Βερολίνου.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τις εξής παραγωγές:

L του Μπάμπη Μακρίδη (Διαγωνιστικό Τμήμα του Φεστιβάλ Ρότερνταμ), που συμμετείχε στο τμήμα Works in Progress του Φεστιβάλ Κάρλοβι Βάρι 2011, σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Άλπεις του Γιώργου Λάνθιμου (Τμήμα Spectrum του Φεστιβάλ Ρότερνταμ), που συμμετείχε στα Market Screenings της Αγοράς του 52ου ΦΚΘ.

Άδικος Κόσμος του Φίλιππου Τσίτου (Τμήμα Spectrum του Φεστιβάλ Ρότερνταμ), που συμμετείχε στο τμήμα Works in Progress της Αγοράς του 51ου ΦΚΘ, αποσπώντας το βραβείο post-production, ενώ επίσης προβλήθηκε στο 52ο ΦΚΘ.

Το παιδί τρώει την τροφή του πουλιού του Έκτορα Λυγίζου (Exclusive Preview Screening στο πλαίσιο του Cinemart του Φεστιβάλ Ρότερνταμ), που συμμετείχε στο τμήμα Works in Progress της Αγοράς του 52ου ΦΚΘ.

Future Lasts Forever του Ozcan Alper – παραγωγή: Τουρκία, Γερμανία, Γαλλία (Τμήμα Bright Future του Φεστιβάλ Ρότερνταμ), που παρουσιάστηκε στο Φόρουμ Συμπαραγωγών Crossroads του 50ου ΦΚΘ, όπου και εξασφάλισε τη γαλλική συμπαραγωγή του.

Beyond the Hill του Emin Alper - παραγωγή: Bulut Films, Τουρκία / / 2|35 Inc, Ελλάδα (Φόρουμ του Φεστιβάλ Βερολίνου), που παρουσιάστηκε στο Φόρουμ Συμπαραγωγών Crossroads του 51ου ΦΚΘ, καθώς και στο τμήμα Works in Progress της Αγοράς του 52ου ΦΚΘ, όπου απέσπασε ειδική μνεία.

Everybody in Our Family του Radu Jude - παραγωγή: Hi Films, Ρουμανία /Circe Films, Ολλανδία (Φόρουμ του Φεστιβάλ Βερολίνου), που παρουσιάστηκε στο Φόρουμ Συμπαραγωγών Crossroads του 50ου ΦΚΘ.

Off-White Lies της Maya Kenig – παραγωγή: Ισραήλ, Γαλλία (Τμήμα Generation 14plus του Φεστιβάλ Βερολίνου), που συμμετείχε στο Crossroads του 50ου ΦΚΘ, όπου και εξασφάλισε την γαλλική του συμπαραγωγή, ενώ επίσης παρουσιάστηκε στο τμήμα Works in Progress της Αγοράς του 51ου ΦΚΘ.