Συνέδριο Mini-INPUT (αίθουσα Παύλος Ζάννας, 29-31 Μαρτίου 2012)

Συνέδριο Mini – INPUT
(αίθουσα Παύλος Ζάννας, 29-31 Μαρτίου 2012)

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης φιλοξενεί στην αίθουσα Παύλος Ζάννας του Ολύμπιον, από την Πέμπτη 29 έως το Σάββατο 31 Μαρτίου, το συνέδριο Mini-INPUT, φέρνοντας σε επαφή το κοινό της Θεσσαλονίκης με τις καλύτερες στιγμές του INPUT 2011 της Σεούλ. Το Mini-INPUT παρουσιάζουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα η Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης TV 100 και το Ινστιτούτο Γκαίτε Θεσσαλονίκης.

Με αφετηρία το σκεπτικό ότι η Δημόσια Τηλεόραση οφείλει να είναι μια υπηρεσία για το κοινό και ότι η ελεύθερη πρόσβαση σε τηλεοπτικές εκπομπές ανήκει στα δικαιώματα του ανθρώπου, εδώ και 25 χρόνια η INPUT (International Public Television) υπηρετεί τον παραπάνω σκοπό και διοργανώνει κάθε χρόνο τον Μάιο, σε διαφορετική χώρα πάντα, ένα διεθνές συνέδριο.

Καθώς δεν μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι σε θέματα τηλεόρασης στο συνέδριο, διοργανώνονται σε περισσότερες από 30 χώρες μικρότερα συνέδρια, τα λεγόμενα Mini-INPUTs. Στο Mini-INPUT της Θεσσαλονίκης θα λάβουν μέρος ειδικοί από την Ελλάδα, τη Γερμανία, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, την Κύπρο και την ΠΓΔΜ.

Με βάση την επικαιρότητα και τις εξελίξεις στη δημόσια τηλεόραση, έχουν επιλεγεί να προβληθούν και να συζητηθούν τηλεοπτικά προγράμματα από ολόκληρο τον κόσμο, τα οποία ανήκουν σε διάφορες κατηγορίες, όπως ντοκιμαντέρ, ταινίες, δελτία ειδήσεων, talk-shows, κ.ά.

Η INPUT στοχεύει να στηρίξει την ιδέα ότι η τηλεόραση είναι δημόσιο αγαθό, να προωθήσει συζητήσεις γύρω από το συγκεκριμένο θέμα και να γίνει ένα παγκόσμιο σημείο συνάντησης για ανθρώπους από τον τηλεοπτικό χώρο. Στόχος της, επίσης, είναι να εδραιώσει την άποψη ότι η τηλεόραση αποτελεί ένα μέσο κατανόησης και πρόσβασης σε άλλους πολιτισμούς.

Η γλώσσα εργασίας του συνεδρίου είναι τα αγγλικά.
Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Περισσότερες πληροφορίες στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακολουθεί επισυναπτόμενο το αναλυτικό πρόγραμμα της διοργάνωσης.