Προβολή της ταινίας «Τα μήλα του Αδάμ» στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Πολιτισμική Κατάληψη» του Τμήματος Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Προβολή της ταινίας «Τα μήλα του Αδάμ» στο πλαίσιο των εκδηλωσεων «Πολιτισμική Κατάληψη»
του Τμήματος Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης συμμετέχει στις εκδηλώσεις με τίτλο «Πολιτισμική Κατάληψη» του Τμήματος Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με την προβολή της ταινίας Τα μήλα του Αδάμ / Adam’s Apples του Άντερς Τόμας Γιένσεν / Anders Thomas Jensen, που πραγματοποιείται την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012 στις 17.00 στο Ολύμπιον.


Τα μήλα του Αδάμ
(Δανία, 2005)
Σκηνοθεσία - σενάριο: Άντερς Τόμας Γένσεν. Φωτογραφία: Sebastian Makker Blenkov. Μοντάζ: Anders Villadsen. Ήχος: Morten Degnbol. Σκηνικά: Mia Steensgaard. Μουσική: Jeppe Kaas. Παίζουν οι: Ulrich Thomsen (Adam), Mads Mikkelsen (Ivan), Nicolas Bro (Gunnar), Paprika Steen (Sarah), Ali Kazim (Khalid). Έγχρωμο, 94΄.

Η κωμωδία Τα μήλα του Αδάμ είναι ένα σύγχρονο θρησκευτικό παραμύθι για τον αγώνα ανάμεσα στο Καλό και το Κακό. Ο νεοναζιστής Άνταμ εκτίει κοινωνική υπηρεσία σ’ ένα πρεσβυτέριο. Εκεί, ο εφημέριος Ιβάν του αναθέτει να φτιάξει μια μηλόπιτα με μήλα απ’ τη μηλιά που βρίσκεται μπροστά στην εκκλησία. Στο μεταξύ, όμως, τα μήλα δέχονται επιθέσεις από πουλιά, σκουλήκια και κεραυνούς. Ο Ιβάν πιστεύει πως πρόκειται για δοκιμασία σταλμένη από το Διάβολο. Ο Άνταμ πιστεύει πως είναι έργο του Θεού, μια που ίσως Κακό να μην υπάρχει.

Η είσοδος στην προβολή είναι ελεύθερη.