Πρόσκληση ενδιαφέροντος για δημιουργικό αφίσας 15ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Αριθμ. πρωτ. Θ/614/6.12.2012

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ  ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΑΦΙΣΑΣ ΤΟΥ 15ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΕΠΙΛΕΓΕΝΤΟΣ ΕΡΓΟΥ: 1.000 ευρώ (+ Φ.Π.Α.)

ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ: κ. Ιωάννα Σταματάκη (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.), Τηλ. 2310 378416

ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

To Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης είναι ο μεγαλύτερος κινηματογραφικός θεσμός της χώρας. Μία από τις δύο βασικές διοργανώσεις του είναι το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης- Εικόνες του 21ου Αιώνα (στο εξής καλούμενο ΦΕΣΤΙΒΑΛ) που παρουσιάζεται κάθε χρόνο από το 1999. Το 15ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης- Εικόνες του 21ου Αιώνα θα διεξαχθεί από 15 έως 24 Μαρτίου 2013.
Πρόκειται για ένα φεστιβάλ ταυτόχρονα διεθνές και ελληνικό, που έχει ξένα προγράμματα και παράλληλα παρουσιάζει την πρόσφατη της ελληνική παραγωγή. Στη δραστηριότητα που αναπτύσσει τις δέκα ημέρες της κύριας διοργάνωσής του, περιλαμβάνεται η προβολή ταινιών των διαφόρων τμημάτων, η προβολή της πρόσφατης ελληνικής παραγωγής, τα κινηματογραφικά αφιερώματα, οι τιμητικές τελετές προς τους προσκεκλημένους
κινηματογραφιστές, η διοργάνωση της Αγοράς, masterclasses και ανοιχτών συζητήσεων.

Για πληρέστερη εικόνα του Φεστιβάλ, μπορείτε να επισκεφθείτε τον δικτυακό τόπο www.filmfestival.gr

Το ΦΕΣΤΙΒΑΛ επιδιώκει να προβάλει με σαφήνεια τα παρακάτω χαρακτηριστικά που αποτελούν τον πυρήνα της ταυτότητάς του: νέα ταλέντα, ανακάλυψη, συμμετοχή, συναίσθημα, γιορτή, πρόκληση, διαφορετικότητα / ποικιλομορφία, έμπνευση, φιλικότητα.
Επί μέρους στοχεύσεις μας για την διεξαγωγή του 15ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης- Εικόνες του 21ου Αιώνα είναι:

1. Η ενίσχυση της αφοσίωσης του «πυρήνα» των φεστιβαλιστών (κατά κύριο λόγο νέοι άνθρωποι) και η επέκτασή του σε νέα κοινά-στόχους.
2. Η στενότερη σύνδεση του Φεστιβάλ με την πόλη της Θεσσαλονίκης.
3. Η αποτελεσματικότερη παρουσίαση του Φεστιβάλ στο πλαίσιο του ανταγωνισμού με τα άλλα φεστιβάλ του εξωτερικού.

Με βάση τα παραπάνω, το ΦΕΣΤΙΒΑΛ απευθύνει Πρόσκληση Ενδιαφέροντος σε φυσικά και νομικά πρόσωπα στην Ελλάδα και το εξωτερικό για την κατάθεση προτάσεων για το δημιουργικό της αφίσας του 15ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης- Εικόνες του 21ου Αιώνα και σας καλεί να καταθέσετε τις προτάσεις σας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν μέχρι τρεις προτάσεις μόνο σε ηλεκτρονική μορφή (JPEG ή PDF) και στην ηλεκτρονική διεύθυνση που αναφέρεται πιο πάνω. Οι βασικές διαστάσεις της εφαρμογής θα πρέπει να είναι 35Χ50 cm.

Όλες οι λεπτομέρειες σχετικά με την πρόσκληση ενδιαφέροντος βρίσκονται στο αρχείο που επισυνάπτεται.