Πρόσκληση ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε Εργαστήρι φωτογραφίας

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης διοργανώνει, στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης - Εικόνες του 21ου Αιώνα, εργαστήρι φωτογραφίας με τίτλο: «Θεσσαλονίκη 101»

Mε αφορμή τη συμπλήρωση 15 χρόνων του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης- Εικόνες του 21ου Αιώνα, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης συνεχίζει να συμμετέχει δυναμικά στην δημιουργική και καλλιτεχνική ζωή της πόλης, διοργανώνοντας φωτογραφικό εργαστήρι με τη συμμετοχή νέων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της τέχνης της φωτογραφίας.

Το εργαστήρι, το οποίο θα έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα, εστιάζει στην εξέλιξη της πόλης. Μνημεία, αστικά σημεία ή στιγμιότυπα που μπορεί να ορίζουν την έννοια της εξέλιξης θα αποτελέσουν αντικείμενο καταγραφής και ερμηνείας μέσα από το φακό των δημιουργών.

Το εργαστήρι θα φιλοξενήσει 10 νέους φωτογράφους οι οποίοι θα εργαστούν με σκοπό την παραγωγή έως 6 τελικών έργων ο καθένας. Τα έργα θα παρουσιαστούν στην κεντρική έκθεση του 15ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (15-24 Μαρτίου 2013). Το εργαστήρι θα συντονίσει ο διεθνώς καταξιωμένος Iρανο-καναδός φωτογράφος Μπάμπακ Σαλαρί.

Το Φεστιβάλ προσκαλεί τους νέους, ηλικίας από 18 έως 25 ετών που διαμένουν στην πόλη της Θεσσαλονίκης να καταθέσουν φάκελο για την προεπιλογή 10 υποψηφίων οι οποίοι θα σχηματίσουν την ομάδα συμμετοχής στο εργαστήρι. Η γλώσσα εργασίας θα είναι τα Αγγλικά και οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν:

1. Προηγούμενη φωτογραφική εκπαίδευση ανεξαρτήτως βαθμίδας

2. Απασχοληθεί επαγγελματικά στο χώρο της φωτογραφίας για 6 μήνες τουλάχιστον.

3. Παρουσιάσει τουλάχιστον μία φορά φωτογραφικό έργο ή έργα τους σε έκθεση ή άλλη παρουσίαση (ομαδική ή ατομική)

4. Να διαθέτουν δικό τους πορτφόλιο.

Ο φάκελος που θα καταθέσει ο κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να περιέχει τα εξής:

1. Ένα CD, DVD ή USB Stick το οποίο θα περιέχει μέχρι 15 ψηφιακές φωτογραφίες σε μεσαία ανάλυση σε μορφή αρχείου JPEG. Κάθε αρχείο θα πρέπει να έχει ονοματιστεί κατά το παράδειγμα εδώ: 01 initialsyeartitle.jpg (αριθμός φωτογραφίας, αρχικά υποψηφίου, έτος έργου, τίτλος έργου)

2. Μία σελίδα όπου θα αναφέρονται αριθμημένα τα έργα κατά το παράδειγμα εδώ

  No. Title Name Medium/ Camera type Dimensions
  1.
  2.
  3.
  κ.ο.κ

3. Ένα σύντομο βιογραφικό στα αγγλικά

Η κατάθεση του φακέλου θα πρέπει να γίνει από τις 03 Ιανουαρίου 2013 έως και τις 31 Ιανουαρίου 2013, στα γραφεία του Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη- Πλ. Αριστοτέλους 10, 6ος όροφος- στην κ. Στέλλα Καραγιαννίδου. Ο καταθέτης θα λάβει σχετικό αριθμό πρωτοκόλλου.

Οι επιλεγέντες θα ειδοποιηθούν είτε τηλεφωνικά είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Οι παρουσιάσεις- συζητήσεις με τον συντονιστή θα γίνονται μέσω Skype σε προκαθορισμένα ραντεβού. Την τελευταία εβδομάδα του εργαστηρίου (για τις τελικές ημερομηνίες θα λάβουν σχετική ενημέρωση οι συμμετέχοντες) ο κ. Σαλαρί θα βρεθεί στην πόλη της Θεσσαλονίκης για την τελική επιλογή των έργων σε συνεργασία με τους δημιουργούς. Στη συνέχεια τα έργα θα παραδοθούν στον επιμελητή για το τελικό στάδιο της εκτύπωσης και παραγωγής του καταλόγου και της έκθεσης. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι διαθέσιμοι την Πέμπτη 14 και την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013 οπότε και θα λάβει χώρα το στήσιμο των έργων στον εκθεσιακό χώρο.

Για τυχόν πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 210- 8706000 και 210- 8706016 (κ. Θάνος Σταυρόπουλος)