Πρόσκληση για συμμετοχή στις ζωντανές μεταδόσεις του 15ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης «Εικόνες του 21ου αιώνα»

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και το Εργαστήριο Ηλεκτροακουστικής & Τηλεοπτικών Συστημάτων ΑΠΘ σας καλούν να δηλώσετε συμμετοχή στο πρόγραμμα των ειδικών προβολών ταυτόχρονης μετάδοσης από την Θεσσαλονίκη προς τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 15ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.
Τις προηγούμενες χρονιές 5 εκπαιδευτικά ιδρύματα, τα Πανεπιστήμια Πατρών, Κρήτης και το Ιόνιο (Ιόνιος Ακαδημία), το ΤΕΙ Ρεθύμνου και το Πανεπιστήμιο Frederick της Κύπρου συμμετείχαν στο πρόγραμμα.
Ταινίες, παρουσιάσεις σκηνοθετών, τελετές, εκδηλώσεις, εκπαιδευτικά οπτικοακουστικά προγράμματα και ένα μεγάλο φάσμα δραστηριοτήτων που διοργανώνει το Φεστιβάλ, θα εξαπλωθούν σε διαφορετικές πόλεις της χώρας μέσω του πανεπιστημιακού δικτύου GRNET, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε κάθε φοιτητή ή σπουδαστή να το παρακολουθήσει χωρίς να χρειαστεί να επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη.
Η συνεργασία με τα εκπαιδευτικά ιδρύματα επικεντρώνεται στις ζωντανές μεταδόσεις μέρους του προγράμματος του Φεστιβάλ (live streaming) και απευθύνεται σε ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας με μόνη προϋπόθεση να είναι ήδη συνδεδεμένα στο Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ) / Internet 2. Για τις μεταδόσεις θα χρησιμοποιηθούν κάμερες υψηλής ευκρίνειας που θα καλύψουν μέρος των ζωντανών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα Ολύμπιον.Παράλληλα θα μεταδοθούν ζωντανά επιλεγμένα ντοκιμαντέρ σε εικόνα υψηλής ευκρίνειας και στερεοφωνικό ήχο υψηλής ποιότητας.
Αν τηρείτε τις παραπάνω προϋποθέσεις, σας καλούμε να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή ως αποδέκτες, επικοινωνώντας με την ομάδα που έχει αναλάβει την μετάδοση, στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., ώστε να ενημερωθείτε για το όλο εγχείρημα, τον σχεδιασμό του αλλά και τις τεχνικές απαιτήσεις που προϋποθέτει η συμμετοχή σας.