Αστυνομικές ιστορίες από το Χονγκ Κονγκ

Αστυνομικές ιστορίες από το Χονγκ Κονγκ
28 Σεπτεμβρίου – 1 Οκτωβρίου 2017, αίθουσα Τζον Κασσαβέτης
ελεύθερη είσοδος

Από τον Μπρους Λι στο κλασικό πλέον φιλμ Enter the Dragon στον Τζάκι Τσαν και τον Τσόου Γιουν Φατ, οι πιο γνωστοί και θεαματικοί κινηματογραφικοί ήρωες του Χονγκ Κονγκ πρωταγωνιστούν στο απολαυστικό αφιέρωμα «Αστυνομικές Ιστορίες από το Χονγκ Κονγκ», σε ταινίες ανατρεπτικές, γεμάτες δράση, που καθηλώνουν από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Το σινεμά του Χονγκ Κονγκ έρχεται για τρίτη φορά στη Θεσσαλονίκη, μέσα από 5 ταινίες με «καταγωγή» από τη μητρόπολη της Άπω Ανατολής. Το αφιέρωμα θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου μέχρι την Κυριακή 1η Οκτωβρίου 2017 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, και αποτελεί διοργάνωση του Hong Kong Economic and Trade Office in Brussels σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Η επίσημη έναρξη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017 με την προβολή της ταινίας Σατανικές υποθέσεις / Infernal Affairs του Άντριου Λάου.
Όπως σημειώνουν οι διοργανωτές, «ο κινηματογράφος είναι σημαντικό κομμάτι της κουλτούρας του Χονγκ Κονγκ, με μακρόχρονη πολιτιστική παράδοση και πλούσια ιστορία. Το Hong Kong Economic and Trade Office in Brussels με χαρά συνεργάζεται με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για να παρουσιάσει για τρίτη φορά στη Θεσσαλονίκη το σινεμά του Χονγκ Κονγκ, μέσα από πέντε αστυνομικά φιλμ πρόσφατης παραγωγής. Πιστεύουμε ότι τέτοιες ανταλλαγές προωθούν περαιτέρω τις σχέσεις μεταξύ Θεσσαλονίκης και Χονγκ Κονγκ και προσκαλούμε το ελληνικό κοινό να ανακαλύψει την τόσο ζωντανή ατμόσφαιρα του Χονγκ Κονγκ, αυτού του μοναδικού σημείου συνάντησης Ανατολής και Δύσης».