Προβολή ντοκιμαντέρ «Koudelka Shooting Holy Land»

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Προβολή ντοκιμαντέρ Koudelka Shooting Holy Land

Τρίτη 10 & Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017, Ολύμπιον
Το ντοκιμαντέρ Koudelka Shooting Holy Land του Γκιλάντ Μπαράμ, ένα φιλμ-αφιέρωση στον θρυλικό τσέχο φωτογράφο Γιόζεφ Κουντέλκα και την συναρπαστική του διαδρομή, προβάλλεται την Τρίτη 10 και την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου στο Ολύμπιον. 

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των 52ων Δημητρίων με την υποστήριξη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
 
Το ντοκιμαντέρ αποτελεί ένα μοναδικό κινηματογραφικό βλέμμα στις δημιουργικές διεργασίες του Γιόζεφ Κουντέλκα και της φωτογραφικής του διαδρομής στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη.
 
Έχοντας γαλουχηθεί στην εποχή της έξαρσης του Ψυχρού Πολέμου και διαθέτοντας βαθιά γνώση για το τι σημαίνει να βρίσκεται στην «άλλη πλευρά», ο εμβληματικός φωτογράφος του Magnum δεν έμεινε ασυγκίνητος αντικρίζοντας για πρώτη φορά το ύψους εννέα μέτρων τείχος που ορθώνεται στη Δυτική Όχθη. Αυτό που ακολούθησε, ήταν ένα τετραετές ταξίδι στην περιοχή και ένα φωτογραφικό πρότζεκτ το οποίο τον έφερε για άλλη μια φορά αντιμέτωπο με τη σκληρή πραγματικότητα της καθημερινότητας που μαστίζεται από βιαιότητα και συρράξεις.
 
Την Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017, ο σκηνοθέτης της ταινίας Γκιλάντ Μπαράμ θα βρεθεί στην προβολή, και θα συζητήσει με τον δημοσιογράφο - κριτικό κινηματογράφου Γιάννη Γκροσδάνη. Μετά το τέλος της προβολής θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.
 
Προβολές: Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017 στις 20:30 & Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017 στις 21:00
Τιμή εισιτηρίων: 5 ευρώ.