Το ΦΚΘ συμμετέχει στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου

ΤΟ ΦΚΘ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης συμμετέχει στις εκδηλώσεις εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου που συνδιοργανώνουν ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού Δήμου Θεσσαλονίκης και το Κέντρο Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης από τις 28 Μαρτίου έως 7 Απριλίου.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, το Σάββατο 6 Απριλίου 2013 στις 11.30 θα προβληθεί στο Ολύμπιον (πλ. Αριστοτέλους 10), η ταινία Το Aσχημόπαπο και Εγώ που είναι βασισμένη στο παραμύθι του Hans Christian Andersen.

Η είσοδος για τα παιδιά και τους συνοδούς είναι ελεύθερη με προσκλήσεις που διανέμονται από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Πολιτισμού και Μακεδονίας Θράκης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Η ταινία
Το Ασχημόπαπο και Εγώ
(Δανία, 2006)
Σκηνοθεσία: Michael Hegner, Karsten Kiilerich. Βασισμένο στο παραμύθι του Hans Christian Andersen. Διάρκεια: 92΄, μεταγλωττισμένο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν ένας ποντικός που τον έλεγαν Ράτσο. Ο Ράτσο συγκέντρωνε όλα τα χαρακτηριστικά που κάνουν τον κόσμο να θεωρεί ανεπιθύμητους τους εκπροσώπους της μεγάλης οικογένειας. Ήταν βρώμικος και ύπουλος, κουτοπόνηρος και κακός. Καθώς προσπαθούσε να κρυφτεί από όλους όσους τον καταδίωκαν, παγιδεύτηκε σε ένα χωράφι όπου κατοικούσαν πάπιες. Μια που ανακατεύτηκε με τα πίτουρά τους, και για να μην τον φάνε οι πάπιες, αναγκάζεται να υιοθετήσει ένα... αυγό από το οποίο θα βγει μια πάπια. Μα ποια πάπια; Το γνωστό μας ασχημόπαπο.