Πρόσκληση ενδιαφέροντος για δημιουργικό αφίσας 54ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Αριθµ. πρωτ.: ΦΚΘ/435/30.04.2013

ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

To Φεστιβάλ Κινηµατογράφου Θεσσαλονίκης είναι ο µεγαλύτερος κινηµατογραφικός θεσµός της χώρας. Μία από τις δύο βασικές διοργανώσεις του είναι το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (στο εξής καλούµενο ΦΕΣΤΙΒΑΛ) που παρουσιάζεται κάθε χρόνο από το 1999. Το 54ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης θα διεξαχθεί από 1 έως 10 Νοεμβρίου 2013. Πρόκειται για ένα Φεστιβάλ ταυτόχρονα διεθνές και ελληνικό, που έχει ξένα προγράµµατα και παράλληλα παρουσιάζει την πρόσφατη της ελληνική παραγωγή. Στη δραστηριότητα που αναπτύσσει τις δέκα ηµέρες της κύριας διοργάνωσής του, περιλαµβάνεται η προβολή ταινιών των διαφόρων τµηµάτων, η προβολή της πρόσφατης ελληνικής παραγωγής, τα κινηµατογραφικά αφιερώµατα, οι τιµητικές τελετές προς τους προσκεκληµένους κινηµατογραφιστές, η διοργάνωση της Αγοράς, masterclasses και ανοιχτών συζητήσεων.

Για πληρέστερη εικόνα του Φεστιβάλ, µπορείτε να επισκεφθείτε τον δικτυακό τόπο www.filmfestival.gr.

Το ΦΕΣΤΙΒΑΛ επιδιώκει να προβάλει µε σαφήνεια τα παρακάτω χαρακτηριστικά που αποτελούν τον πυρήνα της ταυτότητάς του: νέα ταλέντα, ανακάλυψη, συµµετοχή, συναίσθηµα, γιορτή, πρόκληση, διαφορετικότητα / ποικιλοµορφία, έµπνευση, φιλικότητα. Επί µέρους στοχεύσεις µας για την διεξαγωγή του 54ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης είναι:

1. Η ενίσχυση της αφοσίωσης του «πυρήνα» των φεστιβαλιστών (κατά κύριο λόγο νέοι άνθρωποι) και η επέκτασή του σε νέα κοινά- στόχους.
2. Η στενότερη σύνδεση του Φεστιβάλ µε την πόλη της Θεσσαλονίκης.
3. Η αποτελεσµατικότερη παρουσίαση του Φεστιβάλ στο πλαίσιο του ανταγωνισµού µε τα άλλα φεστιβάλ του εξωτερικού.

Με βάση τα παραπάνω, το ΦΕΣΤΙΒΑΛ απευθύνει Πρόσκληση Ενδιαφέροντος σε φυσικά και νοµικά πρόσωπα στην Ελλάδα και το εξωτερικό για την κατάθεση προτάσεων για το δηµιουργικό της αφίσας του 54ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και σας καλεί να καταθέσετε τις προτάσεις σας. Οι ενδιαφερόµενοι µπορούν να υποβάλουν µέχρι τρεις προτάσεις µόνο σε ηλεκτρονική µορφή (JPEG ή PDF) και στην ηλεκτρονική διεύθυνση που αναφέρεται πιο πάνω. Οι βασικές διαστάσεις της εφαρµογής θα πρέπει να είναι 35x50 cm.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ: - κα Άννα Μηλώση (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.), τηλ. 2310 378442

Όλες οι λεπτομέρειες σχετικά με την πρόσκληση ενδιαφέροντος βρίσκονται στο αρχείο που επισυνάπτεται.