ΤΟ ΦΚΘ συμμετέχει στο συνέδριο MeetGreece V.2 – SKG

ΤΟ ΦΚΘ συμμετέχει στο συνέδριο MeetGreece V.2 – SKG
(Αίθουσα ΟΛΥΜΠΙΟΝ, 13 & 14 Ιουνίου 2013)

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης συμμετέχει στο συνέδριο με τίτλο «MeetGreece V.2 – SKG» που θα πραγματοποιηθεί στο ΟΛΥΜΠΙΟΝ (πλ. Αριστοτέλους 10, τηλ. 2310-378.431) στις 13 και 14 Ιουνίου 2013, που διοργανώνει το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΒΙΔΙΜ) και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Το συνέδριο εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής δράσης για τη νεολαία «Νέα Γενιά σε Δράση», με στόχο την ανάδειξη των δυνατοτήτων των νέων και την παροχή βοήθειας και καθοδήγησης για καινοτομία και επαγγελματική πρόοδο.

Το συνέδριο MeetGreece V.2 – SKG δεν είναι ένα κλασικό συνέδριο. Στόχος του είναι να χαρτογραφήσει τάσεις, ιδέες και ρεύματα που έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια στην Ελληνική κοινωνία στους χώρους της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας, των κοινωνικών πρωτοβουλιών, του διαδικτύου. Η επόμενη ημέρα της χώρας θα περάσει μέσα από τα μικρά ή μεγάλα βήματα που έχουν ήδη συντελεστεί. Πρόκειται για ένα διήμερο ανταλλαγής πληροφοριών, με ήδη καταξιωμένους επαγγελματίες, κυρίως νέους, απ’όλο το φάσμα της επαγγελματικής ζωής, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. Ζωντανά παραδείγματα ανθρώπων που κατάφεραν να πρωτοπορήσουν, να αναδειχθούν και να επιτύχουν παρά τις αντιξοότητες.

Το συγκεκριμένο event θα είναι ανοιχτό σε όποιον επιθυμεί να το παρακολουθήσει και θα προβληθεί ζωντανά και στο διαδίκτυο.

Η πρώτη ημέρα θα αφιερωθεί στις startups, στην επιχειρηματικότητα, τους συνεργατικούς χώρους, καθώς και θεματικές πάνω στην αγροτική ανάπτυξη και τις υπηρεσίες. Η δεύτερη ημέρα θα αφιερωθεί σε συνεδρίες πάνω στην ανάπτυξη μιας υγιούς κοινωνίας των πολιτών στην Ελλάδα, με θεματικές πάνω στη διάχυση νέων ιδεών, τα κοινωνικά κινήματα και τις τοπικές παρεμβάσεις και καινοτόμους δράσεις. Επίσης, θα χαρτογραφηθούν νέες τάσεις πάνω στις τέχνες και την επικοινωνία στη χώρα μας, ως μέσα έκφρασης της νέας γενιάς. Ήδη έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους άνω των 25 ομιλητών από τους ανωτέρω χώρους από της Ελλάδα και το εξωτερικό – και αναμένουμε το ενδιαφέρον της νέας γενιάς που θα θελήσει να συνδιαμορφώσει την επόμενη ημέρα της Ελλάδας να είναι εξαιρετικά αυξημένο.

Περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα http://meetgreecev2.gr/