Το ΦΚΘ συμμετέχει στην εκδήλωση «Άσυλο, Δικαιώματα, Προσδοκίες»

(Αίθουσα ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ, Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013, 19:00)

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της ετήσιας δραστηριότητάς του συμμετέχει στην εκδήλωση με θέμα «Άσυλο, Δικαιώματα, Προσδοκίες» την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013 στις 19.00 στην αίθουσα ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ του Ολύμπιον (πλ. Αριστοτέλους 10, τηλ. 2310-378.431), που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για τους Πρόσφυγες (20 Ιουνίου).

Την εκδήλωση διοργανώνουν τα μέλη του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας στη Θεσσαλονίκη, η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και η Συμβίωση.

Στην εκδήλωση θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ Mare Chiuso / Κλειστή Θάλασσα των Andrea Segre και Stefano Liberti.

Θα μιλήσουν οι:

Ευτυχία Βουτυρά, Ανθρωπολόγος, Καθηγήτρια, Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Θεσσαλονίκη, Διεθνής Αμνηστία
Αντώνης Σπάθης, δικηγόρος, Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, «Ζητήματα, εντοπισμού, αναγνώρισης και προστασίας προσφύγων στην Ελλάδα»
Δέσποινα Συρρή, Συμβίωση, «Πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο στην Θεσσαλονίκη»
Την εκδήλωση θα προλογίσει η Αντιπρόεδρος του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας, Ειρήνη Τσολάκη.

Είσοδος ελεύθερη

Supported by