Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης υποστηρίζει την προβολή του ντοκιμαντέρ «Παρουσία των γειτόνων μου»

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
υποστηρίζει την προβολή του ντοκιμαντέρ
«Παρουσία των γειτόνων μου»


 
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης υποστηρίζει την προβολή του ντοκιμαντέρ Παρουσία των γειτόνων μου / In the presence of my neighbors του George Gedeon που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013 στις 16.30 στην αίθουσα Παύλος Ζάννας του ΟΛΥΜΠΙΟΝ (πλ. Αριστοτέλους 10, τηλ. 2310-378.431).
 
Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη σύμπραξη του Δήμου Θεσσαλονίκης, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης.
 
Με το ντοκιμαντέρ Παρουσία των γειτόνων μου ο ελληνοκαναδικής καταγωγής παραγωγός και σκηνοθέτης George Gedeon, ολοκληρώνοντας μια προσωπική προσπάθεια διάρκειας άνω των δέκα ετών, παρουσιάζει τα όσα έζησε ο Ελληνικός Εβραϊσμός την περίοδο του Ολοκαυτώματος συνδέοντας παράλληλα την ιστορική αυτή αναδρομή με τις συνθήκες της κοινωνίας μας όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί σήμερα.
 
Το ντοκιμαντέρ προβλήθηκε, το 2011, στο Nahum Goldmann Museum of the Jewish Diaspora στο Τελ Αβίβ και στο Channel 2 της τηλεόρασης του Ισραήλ. Πρόσφατα προβλήθηκε επίσης και στο πλαίσιο του Toronto Jewish Film Festival.
 
Μετά το τέλος της ταινίας, η οποία θα προβληθεί με ελληνικούς υπότιτλους, θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη.
 
Τιμή εισιτηρίου: 4 ευρώ.