Προβολή της ταινίας «Οι Ομπρέλες του Χερβούργου» στο Ολύμπιον

«Είμαστε κάτω από την ίδια ομπρέλα»
Μια πρωτότυπη εικαστική σύνθεση που δίνει χρώμα στο κέντρο της πόλης
 


«Κάτω από την ίδια ομπρέλα» θα βρίσκονται από τις 30 Νοεμβρίου, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και η μπίρα Fischer. Σημείο συνάντησης οι οδοί Πρ. Κορομηλά και Λασσάνη. Εκεί, θα στηθεί ένα πρωτότυπο  και άκρως κινηματογραφικό σκηνικό με δεκάδες «αιωρούμενες» ομπρέλες που θα δώσουν ακόμα περισσότερο χρώμα στην εορταστική ατμόσφαιρα της Θεσσαλονίκης.
 
Με αφορμή τα «αποκαλυπτήρια» της καλλιτεχνικής παρέμβασης, θα γίνει προβολή της ταινίας Οι Ομπρέλες του Χερβούργου / The Umbrellas of Cherbourg* του Ζακ Ντεμί / Jacques Demy (1964) το μεσημέρι του Σαββάτου, 30 Νοεμβρίου στις 14.00 στο Ολύμπιον. Η είσοδος είναι ελεύθερη... η ομπρέλα απαραίτητη!
 
Μετά το τέλος της προβολής, το κοινό, με μια ομπρέλα στο χέρι, θα περπατήσει σε μια όμορφη βόλτα μέχρι την οδό Προξένου Κορομηλά, όπου θα απολαύσει τα αποκαλυπτήρια της πρωτότυπης εικαστικής σύνθεσης: δεκάδες αιωρούμενες ομπρέλες θα δώσουν το γιορτινό χρώμα στους δυο πολυσύχναστους δρόμους του κέντρου της Θεσσαλονίκης, τις οδούς Προξένου Κορομηλά και Λασσάνη.

* Η ταινία προέρχεται από το αρχείο της Ταινιοθήκης Θεσσαλονίκης.