Ειδική προβολή της ταινίας «The Grandmaster» για τους κατόχους της CineΚάρταF

Ειδική προβολή της ταινίας The Grandmaster
για τους κατόχους της CineΚάρταF
 
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της ετήσιας δραστηριότητάς του, διοργανώνει αποκλειστικά για τους κατόχους της CineΚάρταF την ειδική προβολή της ταινίας The Grandmaster του Γουόνγκ Καρ Γουάι / Wong Kar-Wai, το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013 στις 13:00, στο Ολύμπιον (πλ. Αριστοτέλους 10, τηλ. 2310-378.431).

Η ταινία θα προβληθεί για μία και μοναδική φορά στη μεγάλη οθόνη, για τους κατόχους της CineΚάρταF του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.  Επιπλέον, την ημέρα της προβολής, η έκδοση Wong Kar-Wai θα πωλείται στο Βιβλιοπωλείο του Φεστιβάλ στην ειδική τιμή των 10 ευρώ.

Η είσοδος στην προβολή είναι ελεύθερη με την επίδειξη της CineΚάρταF.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

*Ευχαριστούμε την εταιρία Seven Films για την παραχώρηση της άδειας προβολής της ταινίας.


Η ταινία
The Grandmaster
(Χονγκ Κονγκ – Κίνα, 2013)
 
Σκηνοθεσία: Γουόνγκ Καρ Γουάι / Wong Kar-Wai. Σενάριο: Wong Kar-Wai, Jingzhi Zou, Haofeng Xu. Με τους: Ziyi Zhang (Gong Er), Tony Leung Chiu Wai (Ip Man), Qingxiang Wang (Master Gong Yutian), Cung Le (Tiexieqi), Chen Chang (The Razor Yixiantian), Benshan Zhao (Ding Lianshan). Έγχρωμη, 108’
 
Το 1936 η Κίνα βρίσκεται σε αναταραχή και υπό τον κίνδυνο διαίρεσης.
Οι Ιάπωνες έχουν εισβάλλει στα βορειοανατολικά της χώρας, στη Μαντζουρία. Ο δάσκαλος του Κουνγκ Φου Gong Yutian αφήνει το σπίτι του στα ιαπωνικά κατεχόμενα και φτάνει στο Φοσάν. Εκεί γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Ip Man, ο άνθρωπος που θα αργότερα έγινε δάσκαλος του Μπρους Λι. Ο Ip Man συχνάζει στο Gold Pavilion, έναν πολυτελή οίκο ανοχής που εξυπηρετεί και ως σημείο συνάντησης για τις αυθεντίες του Κουνγκ Φου. Στο Gold Pavilion, η Gong Er -κόρη του Gong Yutian και μοναδική κληρονόμος της τεχνικής «64 χέρια»- θα έρθει αντιμέτωπη με τον Ip Man για πρώτη φορά.