Μια ματιά στα κινηματογραφικά χνάρια του Άρθουρ Μίλερ

Μια «ματιά» στα κινηματογραφικά χνάρια του Arthur Miller
Μουσείο Κινηματογράφου-Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης
 
Το Μουσείο Κινηματογράφου-Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης συμμετέχει στις θεματικές εκδηλώσεις «Big Days» του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, διοργανώνοντας την εκδήλωση με τίτλο «Μια ‘’ματιά’’ στα κινηματογραφικά χνάρια του Arthur Miller».
 
Πιο συγκεκριμένα, η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της θεματικής εκδήλωσης «Big Day Μίλερ» - μια συνέχεια των εκδηλώσεων «Big Days» του ΚΘΒΕ - η οποία περιλαμβάνει μια σειρά δράσεων που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014, από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, με επίκεντρο το θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών. Οι δράσεις έχουν ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
 
Μέσα από τις εκδηλώσεις «Big Days», το ΚΘΒΕ προσδοκά να συστήσει στο κοινό γνωστούς συγγραφείς του παγκόσμιου θεάτρου, έργα των οποίων παρουσιάζονται αυτή την περίοδο στις σκηνές του, μέσα από εμπεριστατωμένα αφιερώματα.
 
Πυρήνα του αφιερώματος στον Άρθουρ Μίλερ θα αποτελέσει το μεγάλο πάρτι της εποχής των δεκαετιών του ’40 και του ‘50, τότε δηλαδή που μεσουρανούσε ο σπουδαίος δημιουργός. Ζωντανή μουσική, τραγούδι και χορός σουίνγκ θα πλημμυρίσουν το φουαγιέ του θεάτρου της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, ενώ παράλληλα μέσω παρουσιάσεων, δράσεων και συζητήσεων το κοινό θα γνωρίσει το έργο, τη ζωή αλλά και την πολυδιάστατη προσωπικότητα του συγγραφέα.
 
Η δράση «Μια ‘’ματιά’’ στα κινηματογραφικά χνάρια του Arthur Miller» προσκαλεί εφήβους και ενήλικες σε μια παράλληλη ανάγνωση του διακεκριμένου θεατρικού συγγραφέα, στο θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών. Με άξονα το ερώτημα «Τι συμβαίνει όταν η θεατρική πένα δραπετεύει από τη σκηνή και μεταφέρεται στην οθόνη;», επιστρατεύουμε παρατήρηση, έμπνευση, κίνηση και δράση και διεισδύουμε στο γοητευτικό σύμπαν του Άρθουρ Μίλερ.
 
Πληροφορίες
Ώρα έναρξης: 12:30.
Διάρκεια: 1,5 ώρες.
Υπεύθυνοι υλοποίησης της δράσης είναι οι: Ειρήνη Δελιδάκη (αρχαιολόγος, μουσειοπαιδαγωγός), Μαρία Παπασωτήρη (υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων ΜΚΘ) και Γιώργος Ραπτόπουλος (ειδικός εφαρμογών πληροφορικής).
Συμμετοχές: Μέχρι 20 άτομα (απαιτείται δήλωση συμμετοχής στο γραφείο παραγωγής του ΚΘΒΕ, τηλ. 2315200008, Τρίτη – Παρασκευή 13.00 – 15.00).