Ταινίες της Αγοράς του ΦΚΘ στο 64ο Φεστιβάλ Βερολίνου

ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΤΟΥ ΦΚΘ
ΣΤO 64ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ

 
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και η Αγορά συγχαίρουν τις ελληνικές και ξένες ταινίες οι οποίες, έχοντας ξεκινήσει την πορεία τους στην Αγορά του ΦΚΘ, συμμετέχουν φέτος στο 64ο Φεστιβάλ Βερολίνου, που ανοίγει αυλαία την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τις εξής παραγωγές:
Μικρό ψάρι του Γιάννη Οικονομίδη (Διαγωνιστικό τμήμα), που συμμετείχε στο τμήμα Works in Progress του 54ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
Στο σπίτι του Αθανάσιου Καρανικόλα (τμήμα Forum), που επίσης συμμετείχε στα Works in Progress του 54ου ΦΚΘ.
Seaburners της Melisa Onel (τμήμα Forum), που συμμετείχε στο 7ο Φόρουμ Συμπαραγωγών Crossroads της Αγοράς του 52ου ΦΚΘ και απέσπασε το βραβείο post production της εταιρίας Graal στο τμήμα Works in Progress του 53ου ΦΚΘ.
Να κάθεσαι και να κοιτάς του Γιώργου Σερβετά (τμήμα Πανόραμα), που συμμετείχε στο 7ο Φόρουμ Συμπαραγωγών Crossroads του 52ου ΦΚΘ και προβλήθηκε στο 54ο Φεστιβάλ.
Προαύλιο της Ρηνιώς Δραγασάκη (μικρού μήκους, τμήμα Generation 14plus).
Η –σε εξέλιξη- πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της σκηνοθέτιδας με τίτλο Η διπλανή μου συμμετείχε στο τμήμα Crossroads της Αγοράς του 54ου ΦΚΘ.
Ο γιος της Σοφίας της Ελίνας Ψύκου (Berlin Co-production Market), το μεγάλου μήκους ντεμπούτο της οποίας με τίτλο Η αιώνια επιστροφή του Αντώνη Παρασκευά προβλήθηκε στο διαγωνιστικό τμήμα του 54ου ΦΚΘ και τιμήθηκε με βραβείο Fipresci και βραβείο ανδρικής ερμηνείας για τον πρωταγωνιστή Χρήστο Στέργιογλου.
Χρόνια πολλά του Χρίστου Γεωργίου (Berlin Co-production Market), που συμμετείχε στο τμήμα Balkan Fund του 51ου ΦΚΘ και στο Crossroads του 53ου ΦΚΘ.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τις:
Γιάννα Σαρρή: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Αγγελική Βέργου: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.