Συνέδριο MINI-INPUT Θεσσαλονίκη 2014

Συνέδριο
MINI – INPUT Θεσσαλονίκη 2014

24.04.2014 – 26.04.2013
Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
& ΟΛΥΜΠΙΟΝ, αίθουσα «Παύλος Ζάννας»
 
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το Goethe-Institut Thessaloniki, το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, το Ελληνοϊσπανικό Κέντρο Πολιτισμού και η Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης (TV100), συνδιοργανώνουν για τρίτη φορά στην Ελλάδα ένα συνέδριο MINI-INPUT για την ανάδειξη της αξίας της δημόσιας τηλεόρασης. 

Η ελεύθερη πρόσβαση στις τηλεοπτικές εκπομπές ανήκει στα οικουμενικά και θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα και εξασφαλίζεται μέσα από τη δημόσια τηλεόραση. Αυτή είναι η βασική αρχή που υπηρετεί εδώ και 25 χρόνια ο INPUT (International Public Television). Στόχος της είναι να στηρίξει την ιδέα ότι η τηλεόραση είναι δημόσιο αγαθό, να προωθήσει συζητήσεις σχετικά με την τηλεοπτική βιομηχανία και να γίνει παγκόσμιο σημείο συνάντησης για τους ανθρώπους της τηλεόρασης. 

Σε αυτό το πνεύμα, επιλέχθηκαν για να προβληθούν και να συζητηθούν τηλεοπτικά προγράμματα όλων των κατηγοριών από όλο τον κόσμο, ντοκιμαντέρ, σειρές αλλά και ταινίες μυθοπλασίας. Στο Mini-Input της Θεσσαλονίκης (24 και 25 Απριλίου) στο Μουσείο Κινηματογράφου – Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης θα συμμετέχουν φέτος ειδικοί από  Ελλάδα, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Φινλανδία, Ρωσία, Βουλγαρία, την Τουρκία κ.α. Το Mini-Input θα κλείσει το Σάββατο, 26 Απριλίου (Ολύμπιον, αίθουσα «Παύλος Ζάννας») με μία συζήτηση σχετικά με τις εξελίξεις στη δημόσια τηλεόραση, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. 
 
Γλώσσα εργασίας: Αγγλικά
Είσοδος ελεύθερη