Προβολή της ταινίας «Back on Board: Greg Louganis»

Προβολή της ταινίας Back on Board: Greg Louganis
Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016, 20:30
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, roof του κτιρίου Μ2

 
Μια ζωή γεμάτη διακρίσεις, συναρπαστικές στιγμές αλλά και πολλές προκλήσεις: η ζωή του διάσημου Ολυμπιονίκη Γκρεγκ Λουγκάνις ξετυλίγεται στο ντοκιμαντέρ Back on Board: Greg Louganis της Cheryl Furjanic, το οποίο παρουσιάζεται σε ειδική προβολή την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016, στις 20:30, στο roof του Μ2 του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.
 
Την εκδήλωση διοργανώνει το Κέντρο Ζωής, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας και σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και το Outview Film Festival.

Το ντοκιμαντέρ Back on Board: Greg Louganis παρουσιάζει την ιστορία του θρυλικού, ανοιχτά ομοφυλόφιλου Ολυμπιονίκη Γκρεγκ Λουγκάνις, του οποίου η χάρη, η ομορφιά και το θάρρος πυροδότησαν μια παγκόσμια λατρεία για τις καταδύσεις. Η ταινία εξιστορεί τους δημόσιους θριάμβους και την προσωπική μάχη του Λουγκάνις ως οροθετικό είδωλο του αθλητισμού, καθώς ο ίδιος επανεμφανίζεται στην παγκόσμια σκηνή για να πολεμήσει προκαταλήψεις, να προωθήσει την ανοχή και να επιστρέψει στον κόσμο των καταδύσεων.
 
Σε συνέχεια των ομιλιών που έδωσε ο Γκρεγκ Λουγκάνις ως καλεσμένος του Κέντρου Ζωής, τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Μέγαρο Μουσικής και στο American College of Greece, η φετινή εκδήλωση στοχεύει να εμπνεύσει και να ευαισθητοποιήσει το κοινό για το ποια οφείλει είναι η στάση όλων μας απέναντι στους ανθρώπους που ζουν με τον HIV ή/και το AIDS. Επίσης, πρόκειται για μια πρωτοβουλία που θα ενισχύσει σημαντικά την προσπάθεια καταπολέμησης του κοινωνικού στίγματος την οποία αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι που ζουν με HIV/AIDS στην Ελλάδα, αλλά και ενημέρωσης του κοινού γύρω από ένα τόσο σημαντικό θέμα που μας αφορά όλους.
 
Η είσοδος είναι ελεύθερη με δελτίο προτεραιότητας και οι σχετικές κρατήσεις γίνονται τηλεφωνικά στο 2310-237040.