Το ΟΛΥΜΠΙΟΝ στο Open House Thessaloniki

Το ΟΛΥΜΠΙΟΝ στο Open House Thessaloniki
Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016, 10:00-15:00
 
Το Ολύμπιον, το εμβληματικό κτίριο της πλατείας Αριστοτέλους σε σχέδιο του αρχιτέκτονα Ζακ Μοσέ, ιστορική έδρα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν όσοι συμμετάσχουν στις ξεναγήσεις που διοργανώνονται αύριο Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016 στο πλαίσιο του Open House Thessaloniki.
 
Οι ξεναγήσεις θα πραγματοποιηθούν από τις 10:00 έως τις 15:00. Δεν υπάρχουν ακριβείς ώρες έναρξης – θα ξεκινούν μόλις συμπληρωθεί ένας ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων. Δεν απαιτείται κράτηση. Κατά τη διάρκεια των ξεναγήσεων θα εκτυλιχθεί και η δράση – έκπληξη «Every building has a story to tell»!
 
 
Τι είναι το OPEN HOUSE
 
Το OPEN HOUSE είναι ένας από τους σημαντικότερους θεσμούς για την προβολή της αρχιτεκτονικής διεθνώς. Στόχος είναι το ευρύ κοινό να κατανοήσει την αξία της αρχιτεκτονικής μέσα από ένα διήμερο δωρεάν ξεναγήσεων σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους με αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον. Πρόκειται για μια ετήσια πολιτιστική εκδήλωση μη κερδοσκοπικού ενδιαφέροντος που πραγματοποιείται με τη βοήθεια εθελοντών. Η δράση ξεκίνησε το 1992 από το Λονδίνο, σύντομα υιοθετήθηκε σε άλλες πόλεις και σήμερα διοργανώνεται σε περισσότερες από 30 πόλεις σε όλον τον κόσμο. Φέτος το OPEN HOUSE Thessaloniki κλείνει πέντε χρόνια.

Περισσότερες πληροφορίες: www.openhousethessaloniki.gr