Παιδιά και έφηβοι

Βλέπουμε ταινίες για παιδιά και αναζητούμε έναν κρυμμένο πράσινο θησαυρό στο παιδικό εργαστήριο που διοργανώνει το WWF Ελλάς. Στην Αιδηψό, ο 17χρονος Πάμπλο Σότο Γκονζάλες, σκηνοθέτης, σεναριογράφος, ηθοποιός, μουσικός, χορογράφος και μαθητής Λυκείου του Καλλιτεχνικού Σχολείου Αθηνών θα μιλήσει σε μαθητές για το πώς μπορείς να γράψεις, να σκηνοθετήσεις και να προωθήσεις μια ταινία σε φεστιβάλ και στο διαδίκτυο.

 

Κυνηγοί του πράσινου θησαυρού

Την Πέμπτη 4 Ιουλίου το WWF Ελλάς θα πραγματοποιήσει στην Αιδηψό παιδικό εργαστήριο με τίτλο «Κυνηγοί του πράσινου θησαυρού», καλώντας τα παιδιά να ανακαλύψουν τον κρυμμένο πράσινο θησαυρό. Στη διάρκεια ενός συναρπαστικού περίπατου στην Αιδηψό, τα παιδιά θα κληθούν να βρουν τον επόμενο σταθμό, λύνοντας γρίφους, περνώντας δοκιμασίες και φτάνοντας στο τέρμα νικητές. Το εργαστήριο πραγματοποιείται από την εμψυχώτρια Ελένη Σβορώνου του WWF Ελλάς, σε συνεργασία με την εκπαιδευτικό Λίλιαν Δούμα και με την πολύτιμη βοήθεια εθελοντών και φίλων του φεστιβάλ από την Αιδηψό.

 

Φτιάχνοντας τη δική μου ταινία

Σε ηλικία μόλις 17 ετών, ο Πάμπλο Σότο Γκονζάλες είναι σκηνοθέτης, σεναριογράφος, ηθοποιός, μουσικός, χορογράφος και ταυτόχρονα μαθητής Λυκείου του Καλλιτεχνικού Σχολείου Αθηνών. Γυρίζει μικρού μήκους ταινίες απολαυστικές, αλλά πάντα μ' ένα κοινωνικό υπόβαθρο, που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες και αποτυπώνουν την αισθητική, το χιούμορ και τους κώδικες επικοινωνίας της αυθεντικής gen z. Μάλιστα, η ταινία του The Ball is Mine βραβεύτηκε στο ελληνικό τμήμα της 22ης Camera Zizanio, στο Φεστιβάλ Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους. Ο νεαρός δημιουργός θα βρεθεί στην Αιδηψό την Τετάρτη 3 Ιουλίου για να μοιραστεί τη δική του εμπειρία και γνώση σε μια ανοιχτή συζήτηση και θα αναφερθεί σε θέματα όπως το πώς μπορείς να γράψεις, να σκηνοθετήσεις, να ολοκληρώσεις μια δική σου ταινία και, το σημαντικότερο, πώς μπορείς να την προωθήσεις σε φεστιβάλ και στο διαδίκτυο. Στη συζήτηση θα συμμετάσχει και ο Μανώλης Μελισσουργός, καλλιτεχνικός διευθυντής της Camera Zizanio.