Thessaloniki Pitching Forum: 10-14 Μαρτίου 2024

 

Το Thessaloniki Pitching Forum είναι η πλατφόρμα συμπαραγωγής και συγχρηματοδότησης του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης για δημιουργικά και τηλεοπτικά ντοκιμαντέρ,new media ντοκιμαντέρ (εικονικής & ενισχυμένης πραγματικότητας κ.α.) και ντοκιμαντέρ για παιδιά που προορίζονται για κινηματογραφική διανομή, τηλεοπτική προβολή και καλλιτεχνική έκθεση εν γένει. Οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν το πρότζεκτ τους, να δεχτούν σχόλια και συμβουλές και να ακονίσουν το υλικό τους κατά τη διάρκεια του διήμερου εργαστηρίου και την προετοιμασία για το pitching από ειδήμονες του ντοκιμαντέρ. Στη συνέχεια παρουσιάζουν το πρότζεκτ τους κατά το μονοήμερο Pitching Forum σε ένα διεθνές πάνελ από ειδικούς και έχουν κατ’ ιδίαν συναντήσεις με επαγγελματίες του χώρου.

 

Ποιες χώρες μπορούν να υποβάλλουν αίτηση;

Οι χώρες που μπορούν να αιτηθούν συμμετοχή είναι: Αίγυπτος, Αλβανία, Αλγερία, Αρμενία, Βόρεια Μακεδονία, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Γαλλία, Γεωργία, Ελλάδα, Ιορδανία, Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία, Κόσοβο*, Κροατία, Κύπρος, Λίβανος, Λιβύη, Μάλτα, Μαρόκο, Μαυροβούνιο, Μολδαβία, Ουγγαρία, Ουκρανία, Παλαιστίνη, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Συρία, Τουρκία, Τσεχία, Τυνησία.

 *Ο χαρακτηρισμός αυτός δεν θίγει τις θέσεις ως προς το καθεστώς, είναι δε σύμφωνος με την UNSCR 1244/1999 και τη γνωμοδότηση του Διεθνούς Δικαστηρίου για τη διακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου.

 

Ποια πρότζεκτ μπορούν να υποβάλλουν αίτηση;

 

Ποια είναι η διαδικασία υποβολής αιτήσεων;

Η προθεσμία για την κατάθεση αίτησης είναι η 5 Ιανουαρίου 2024 και η αίτηση είναι δωρεάν.

Μέχρι τότε θα πρέπει να λάβουμε το πλήρες πακέτο της online αίτησης (στα αγγλικά, εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά). Για την ολοκλήρωση της αίτησης χρειάζονται τα παρακάτω:

Παρακαλούμε φροντίστε να την συμπληρώσετε προσεκτικά. Αφού ολοκληρώσετε την ηλεκτρονική φόρμα, δεν μπορείτε να κάνετε αλλαγές. Στοιχεία από τη φόρμα αίτησης μπορεί να χρησιμοποιηθούν για πληροφορίες καταλόγου, εφόσον το έργο σας επιλεχθεί.

Μέσα στη φόρμα αίτησης θα σας ζητηθεί να επισυνάψετε ένα ΕΝΙΑΙΟ ΑΡΧΕΙΟ PDF ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ που θα περιλαμβάνει τα εξής:

  1. Σύνοψη (1/2 σελίδα) στα αγγλικά.
  2. Σημείωμα σκηνοθέτη ως προς την αφηγηματική κατασκευή και την απεικόνιση του θέματος (visual concept) (μέχρι μια σελίδα) στα αγγλικά.
  3. Γενικός προϋπολογισμός στα αγγλικά.
  4. Πλάνο χρηματοδότησης σε ευρώ (Παρακαλώ αναφέρετε ποσά, ποσοστά και στάτους: επιβεβαιωμένο, σε εκκρεμότητα, σε εξέλιξη, προς αίτηση, προς αναζήτηση κ.ο.κ.) στα αγγλικά.
  5. Οπτικό υλικό είτε σε μορφή pitch πιλότου, επιλεγμένες σκηνές ή trailer με αγγλικούς υπότιτλους.
  6. Στοιχεία παραγωγής με διάρκεια, χρόνο παράδοσης, στοιχεία επικοινωνίας, κλπ. στα αγγλικά

 

Βασικά Κριτήρια επιλογής:

Κύριο μέλημά μας στη διαδικασία επιλογής είναι τα έργα που παρουσιάζουν οικονομική δυνατότητα υλοποίησης, συνδυάζοντας την ποιότητα με τα καλλιτεχνικά στοιχεία. Τα πρότζεκτ πρέπει να απευθύνονται σε διεθνές κοινό. Η αξιολόγηση των πρότζεκτ γίνεται από μια διεθνή προκριματική επιτροπή.

 

Τι θα συμβεί αν επιλεχθεί το πρότζεκτ μου;

 

Κύριες Ημερομηνίες:

 

Βραβεία Thessaloniki Pitching Forum:

Βραβεία Κριτικής Επιτροπής:

 

Ανεξάρτητα Βραβεία: 

 

 

> TIDF26 Αίτηση Thessaloniki Pitching Forum - Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων έχει παρέλθει.
Προθεσμία Υποβολής Αιτήσεων: 5 Ιανουαρίου 2024

 

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.