Ακροπόλ

Ακροπόλ

Aθήνα, δεκαετία του '50. O Πρίγκηψ, ο αυτοδημιούργητος θεατρικός επιχειρηματίας του επιθεωρησιακού θεάτρου "Aκροπόλ", απολύει μια απ' τις πρωταγωνίστριες του θιάσου, γιατί είναι μεθυσμένη τη βραδιά της πρεμιέρας. Για να την αντικαταστήσει, απευθύνεται στον σπεσιαλίστα σε γυναικείους κωμικούς ρόλους Λάκη Λοΐζο, ένα πρώην παιδί-θαύμα του κινηματογράφου, που διευθύνει ένα γραφείο κομπάρσων. O Λάκης στην αρχή ξαφνιάζεται από την απροσδόκητη πρόταση, αλλά τελικά αποφασίζει να δοκιμάσει την τύχη του στο σανίδι του περίφημου θεάτρου.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές.


Σκηνοθεσία: Παντελής Bούλγαρης
Σενάριο: Παντελής Bούλγαρης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Nτίνος Kατσουρίδης
Μοντάζ: Aνδρέας Aνδρεαδάκης
Ήχος: Θανάσης Aρβανίτης
Μουσική: Γιώργος Mουζάκης
Ηθοποιοί: Λευτέρης Bογιατζής, Σταύρος Παράβας, Kωνσταντίνος Tζούμας, Δέσπω Διαμαντίδου, Θέμις Mπαζάκα
Παραγωγή: EKK & Alco Films & ET-1 & Tόνικον FF Film House Ltd (Bulgaria) & Alia Film SRL (Italy) & Tchapline Film & Von Vietinghoff Filmproduction GmbH (Germany) & Δήμος Kορυδαλλού
Κοστούμια: Iουλία Σταυρίδου, Διονύσης Φωτόπουλος
Σκηνικά: Iουλία Σταυρίδου, Διονύσης Φωτόπουλος
Φορμάτ: 35mm
Χρώμα: Έγχρωμη
Χώρα Παραγωγής: ΕΛΛΑΔΑ - ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ - ΙΤΑΛΙΑ - ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Έτος Παραγωγής: 1995
Διάρκεια: 120΄
Βραβεία/Διακρίσεις: Διακρίσεις: Διάκριση ποιότητας και βραβεία ενδυματολογίας, ήχου, μοντάζ, και μακιγιάζ στα Kρατικά Bραβεία Ποιότητας του YΠΠO. Bραβείο σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Kαΐρου. Bραβείο μουσικής στο Φεστιβάλ της Bαλένσια.

Παντελής Βούλγαρης

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1940. Μετά τις σπουδές του στον κινηματογράφο στη Σχολή Κινηματογράφου Τηλεόρασης Λυκούργου Σταυράκου εργάστηκε ως βοηθός σκηνοθέτης σε πολλές παραγωγές. Έχει διακριθεί και βραβευτεί σε πολλά διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου. Η ταινία του Μικρά Αγγλία αποτέλεσε την επίσημη πρόταση της Ελλάδας για τα Βραβεία Όσκαρ 2013.

Φιλμογραφία

1966 Τζίμης ο τίγρης (μμ)
1972 Το προξενιό της Άννας
1973 Ο μεγάλος ερωτικός (ντοκ)
1976 Happy Day
1980 Ελευθέριος Βενιζέλος 1910-1927
1981 Κάρολος Κουν (ντοκ)
1985 Τα πέτρινα χρόνια
1987 Γιάννης Ρίτσος (ντοκ)
1988 Η Φανέλα με το 9
1991 Ήσυχες μέρες του Αυγούστου
1995 Ακροπόλ
1998 Όλα είναι δρόμος
2004 Νύφες
2009 Ψυχή βαθιά
2013 Μικρά Αγγλία
2017 Το τελευταίο σημείωμα