Τζίμης ο Τίγρης

Τζίμης ο Τίγρης

Ο "Τζίμης ο Τίγρης" είναι ένας οικογενειάρχης αθλητής, που ζει επιδεικνύοντας τις ικανότητές του σε αυτοσχέδιες "παραστάσεις" στους δρόμους της Αθήνας. Μια μέρα τον πλησιάζει μια νεαρή Γερμανίδα και του ζητάει την άδεια να του βγάλει μια σειρά φωτογραφίες για ένα ρεπορτάζ. Ανάμεσά τους θα αναπτυχθεί μια τρυφερότητα και θα περάσουν ένα βράδυ μαζί στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου. Το άλλο πρωί, ο Τζίμης θα βρεθεί κατηγορούμενος ότι παρέσυρε τη νεαρή ξένη για να τη ληστέψει...

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές.


Σκηνοθεσία: Παντελής Bούλγαρης
Σενάριο: Παντελής Bούλγαρης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Nτίνος Kατσουρίδης
Μοντάζ: Nτίνος Kατσουρίδης
Ηθοποιοί: Σπύρος Kαλογήρου, Marilyse Preisler, Nάσος Kατακουζηνός, Σταύρος Kωνστανταράκος, Kώστας Bρεττάκος, Θόδωρος Aγγελόπουλος
Παραγωγοί: Παντελής Bούλγαρης
Φορμάτ: 35mm
Χρώμα: B&W
Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα
Έτος Παραγωγής: 1966
Διάρκεια: 14΄
Βραβεία/Διακρίσεις: Διακρίσεις: Bραβείο καλύτερης ταινίας μικρού μήκους με υπόθεση και τιμητική διάκριση για την ερμηνεία του Σπύρου Kαλογήρου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Bραβείο της Ένωσης Eλλήνων Kριτικών. Kρατικό βραβείο του Yπ. Bιομηχανίας.

Παντελής Βούλγαρης

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1940. Μετά τις σπουδές του στον κινηματογράφο στη Σχολή Κινηματογράφου Τηλεόρασης Λυκούργου Σταυράκου εργάστηκε ως βοηθός σκηνοθέτης σε πολλές παραγωγές. Έχει διακριθεί και βραβευτεί σε πολλά διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου. Η ταινία του Μικρά Αγγλία αποτέλεσε την επίσημη πρόταση της Ελλάδας για τα Βραβεία Όσκαρ 2013.

Φιλμογραφία

1966 Τζίμης ο τίγρης (μμ)
1972 Το προξενιό της Άννας
1973 Ο μεγάλος ερωτικός (ντοκ)
1976 Happy Day
1980 Ελευθέριος Βενιζέλος 1910-1927
1981 Κάρολος Κουν (ντοκ)
1985 Τα πέτρινα χρόνια
1987 Γιάννης Ρίτσος (ντοκ)
1988 Η Φανέλα με το 9
1991 Ήσυχες μέρες του Αυγούστου
1995 Ακροπόλ
1998 Όλα είναι δρόμος
2004 Νύφες
2009 Ψυχή βαθιά
2013 Μικρά Αγγλία
2017 Το τελευταίο σημείωμα