Ελεύθερο θέμα

Ελεύθερο θέμα

Η Ιρις, καθηγήτρια σε Σχολή Καλών Τεχνών, δίνει στους φοιτητές της μια άσκηση με «ελεύθερο θέμα», με σκοπό τη βαθύτερη ωρίμανσή τους σε μια περίοδο κρίσης. Οι φοιτητές δημιουργούν ένα εργαστήριο παράλογων ιστοριών με ρεαλιστική υπόσταση, εμπνευσμένων από την περίοδο που βιώνουν και τους ανθρώπους που αγαπούν. Την αρχή του «ελεύθερου θέματος» κάνει ένας από τους φοιτητές, ο Γιώργος, που βρήκε τυχαία το κινητό τηλέφωνο της Ιριδας και μυθοπλαστικά «αντέγραψε» στοιχεία από τη ζωή της.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές σε φυσικές αίθουσες.


Σκηνοθεσία: Στέλλα Θεοδωράκη
Σενάριο: Στέλλα Θεοδωράκη
Διεύθυνση φωτογραφίας: Ηλίας Κωνσταντακόπουλος, Ηλίας Αδάμης
Μοντάζ: Χρήστος Γιαννακόπουλος
Ήχος: Νίκος Παπαδημητρίου, Philippe Henry
Μουσική: Χρήστος Δεληγιάννης
Ηθοποιοί: Θεοδώρα Τζήμου, Δημήτρης Κίτσος, Μάρθα Λαμπίρη, Laurent Sauvage, Αντώνης Καρυστινός, Λαζαρος Γεωργακόπουλος, Ιωάννα Μούσουρα, Κωνσταντίνος Ελματζιόγλου, Δημήτρης Θεοδωρίδης, Πάνος Κούγιας, Ναταλία Ρήγα, Φραγκίσκη Μουστάκη
Παραγωγή: Φαντασία Οπτικοακουστική ΕΠΕ
Παραγωγοί: Θάνος Αναστόπουλος
Συμπαραγωγή: ΕΡΤ AE, CNC, Eurimages
Συμπαραγωγοί: Guillaume De Seille
Κοστούμια: Τριάδα Παπαδάκη
Σκηνικά: Αντώνης Δαγκλίδης
Μακιγιάζ: Κατερίνα Βαρθαλίτου, Εύη Ζαφειροπούλου
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο/Ασπρόμαυρο
Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα, Γαλλία
Έτος Παραγωγής: 2018
Διάρκεια: 149΄
Ελληνική διανομή: One From the Heart
Επικοινωνία: Φαντασία Οπτικοακουστική ΕΠΕ, fanfilmpro@gmail.com

Την Παρασκευή 29 Μαρτίου, την ταινία Ελεύθερο θέμα θα παρουσιάσουν ο καθηγητής του τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Γιώργος Τσακίρης και ο sound designer της ταινίας Χρήστος Γούσιος.

Στo πλαίσιο της προβολής της ταινίας, στο φουαγιέ της Αποθήκης 1 θα φιλοξενηθεί έκθεση έργων των φοιτητών του 3ου Εργαστηρίου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, υπό την επίβλεψη του καθηγητή του τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Γιώργου Τσακίρη, βασισμένη και αυτή σε ένα «ελεύθερο θέμα». Η έκθεση θα είναι λειτουργήσει από την Πέμπτη 28 έως το Σάββατο 30 Μαρτίου.

Στέλλα Θεοδωράκη

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Οικονομικά στο πανεπιστήμιο Αθηνών και Κινηματογραφο στο πανεπιστήμιο της Σορβόννης στο Παρίσι. Εργάζεται σαν Σκηνοθέτης, Σεναριογράφος και Παραγωγός. Η προηγούμενη ταινία της Ημερολόγια αμνησίας απέσπασε το βραβείο Kαλύτερου Ντοκιμαντέρ της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και επιλέχθηκε στο φεστιβάλ Cinéma du Réel στο Παρίσι.

Φιλμογραφία

1994 Από το μοναδικό στο πολλαπλό (ντοκ)
1998 Πώς σε λένε; (ντοκ)
2002 Παρά λίγο, παρά πόντο, παρά τρίχα
2005 Σαν όνειρο πρωινό (ντοκ)
2010 Ricordi Mi
2013 Ημερολόγια Αμνησίας (ντοκ)
2018 Ελεύθερο Θέμα