Ένας ελέφαντας στέκεται ακίνητος

Da Xiang Xi Di Er Zuo

Κάτω από τον συννεφιασμένο ουρανό μιας μικρής πόλης στη βόρεια Κίνα, οι ζωές διάφορων απεγνωσμένων ανθρώπων διαπλέκονται στη διάρκεια μίας και μόνο έντονης μέρας, από το ξημέρωμα μέχρι το σούρουπο. Μια μελαγχολική ιστορία μηδενιστικής οργής, η οποία σκιαγραφεί το πορτρέτο μιας κοινωνίας που καθορίζεται από τον εγωισμό, οδηγώντας τα μέλη της να θυσιάσουν ό,τι θεωρούν πιο πολύτιμο.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές σε φυσικές αίθουσες.


Σκηνοθεσία: Hu Bo
Σενάριο: Hu Bo
Διεύθυνση φωτογραφίας: Fan Chao
Μοντάζ: Hu Bo
Ήχος: Ren Yiming
Μουσική: Hua Lun
Ηθοποιοί: Zhang Yu, Peng Yuchang,Wang Yuwen, Liu Congxi
Παραγωγή: Dongchun Films Co., Ltd
Παραγωγοί: Liu Xuan
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Xie Lijia
Κοστούμια: Qiying Deng, Xiaoxue Kang
Κάμερα: Peng Tong, Kuncai Xu, Lu Deng, Xiaoqiang Jia, Xiaoyu Shao
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Κίνα
Έτος Παραγωγής: 2018
Διάρκεια: 234΄
Επικοινωνία: Rediance
Βραβεία/Διακρίσεις: Καλύτερο Ντεμπούτο & Βραβείο FIPRESCI – Berlin IFF 2018, Βραβείο Κοινού – Hong Kong IFF 2018, Βραβείο Universities Culturgest – IndieLisboa International Independent IFF 2018, Βραβείο Κοινού – T-Mobile New Horizons IFF 2018

Χου Μπο

Ο συγγραφέας και σκηνοθέτης Χου Μπο γεννήθηκε στην Κίνα το 1988 και αποφοίτησε από την Ακαδημία Κινηματογράφου του Πεκίνου το 2014, με πτυχίο στη Σκηνοθεσία. Για τη μικρού μήκους ταινία του Distant Father (2014) κέρδισε το βραβείο Καλύτερου Σκηνοθέτη στο Golden Koala Chinese Film Festival, ενώ το Night Runner (2014) επιλέχθηκε από το Taipei Golden Horse Film Academy. Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του με τίτλο Ένας ελέφαντας στέκεται ακίνητος, του οποίου τα γυρίσματα δεν είχαν ακόμα ολοκληρωθεί εκείνη την εποχή, επιλέχθηκε από την πρώτη διοργάνωση του International Film Festival Financing Forum του 2016. Την επόμενη χρονιά, ο Χου Μπο συμμετείχε στο FIRST Training Camp, το οποίο πραγματοποιήθηκε υπό την εποπτεία του Μπέλα Ταρ, και εκεί ολοκλήρωσε τη μικρού μήκους ταινία Man In The Well. Ο Χου Μπο έδωσε τέλος στη ζωή του λίγο καιρό αφότου ολοκλήρωσε το Ένας ελέφαντας στέκεται ακίνητος.

Φιλμογραφία

2016 Jing li de ren | Man in the Well (μμ)
2018 Da Xiang Χi Di Er Zuo | An Elephant Sitting Still