Amin

Amin

  ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ

Μια ιστορία μετανάστευσης, μέσα από τα μάτια του Amin, που φθάνει ολομόναχος από τη Μαυριτανία για να εργαστεί σε εργοτάξια στη Γαλλία. Κάθε μήνα, ο Amin στέλνει το μεγαλύτερο μέρος από τα έσοδά του στην Αφρική, για τη σύζυγό του Aisha και τα τρία παιδιά τους. Μια μέρα, ο Amin γνωρίζει τη Gabrielle

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές.


Σκηνοθεσία: Philippe Faucon
Ηθοποιοί: Moustapha Mbengue, Emmanuelle Devos, Mareme N'Diaye
Χρώμα: Έγχρωμη
Χώρα Παραγωγής: Γαλλία
Έτος Παραγωγής: 2018
Διάρκεια: 91΄

Φιλίπ Φοκόν

Γεννήθηκε στην πόλη Ούτζντα του Μαρόκου και σπούδασε σύγχρονη λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο του Αιξ-αν-Προβάνς της Γαλλίας. Ξεκίνησε την καριέρα του ως παραγωγός και στη συνέχεια σκηνοθέτησε μικρού μήκους ταινίες και τηλεταινίες. Οι μεγάλου μήκους ταινίες του έχουν προβληθεί σε πολλά διεθνή φεστιβάλ.

Φιλμογραφία

1989 L’Amour
1992 Sabine
1995 Muriel fait le désespoir de ses parents
1996 Mes dix-sept ans
1999 Les Étrangers
2000 Samia
2001 Grégoire peut mieux faire
2005 La Trahison