Ο Κύριος έκανε θαύματα μέσα μου

El Senyor ha fet en mi meravelles

Στο πλαίσιο ενός καλλιτεχνικού πρότζεκτ υπό την αιγίδα του Κέντρου Σύγχρονου Πολιτισμού της Βαρκελώνης, ο Άλμπερτ Σέρα και ο Λισάντρο Αλόνσο συμφώνησαν να ανταλλάξουν κινηματογραφικές επιστολές, όπου αμφότεροι εξερευνούν χαρακτήρες και έννοιες που άφησαν ένα ξεχωριστό στίγμα στη φιλμογραφία τους. Ο Σέρα αναθεωρεί την Τιμή της ιπποσύνης, μεταφέροντας τους ηθοποιούς και το συνεργείο της ταινίας στο άγονο και σκληρό τοπίο της Λα Μάντσα, του αυθεντικού δηλαδή σκηνικού όπου εκτυλίχθηκαν οι περιπέτειες του Δον Κιχώτη.
Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές.


Σκηνοθεσία: Albert Serra
Σενάριο: Albert Serra
Διεύθυνση φωτογραφίας: Jimmy Gimferrer & Àngel Martín
Μοντάζ: Àngel Martín
Ήχος: Jordi Ribas
Ηθοποιοί: Albert Serra
Παραγωγή: Andergraun Films
Παραγωγοί: Montse Triola
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Jimmy Gimferrer
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Ισπανία
Έτος Παραγωγής: 2011
Διάρκεια: 146΄
Επικοινωνία: Andergraun Films

Αλμπέρ Σέρα

Οι ταινίες του Καταλανού Αλμπέρ Σέρα έχουν κατά κανόνα στο επίκεντρό τους ευρωπαϊκούς μύθους, καθώς και εμβληματικές ιστορικές και λογοτεχνικές φιγούρες. Η ταινία του Honor de Cavalleria επελέγη από τα γαλλικά Cahiers du Cinéma στη δεκάδα των καλύτερων ταινιών του 2007. Το 2013, το πολιτιστικό κέντρο Ζορζ Πομπιντού φιλοξένησε ρετροσπεκτίβα αφιερωμένη στο έργο του Σέρα. H ταινία του Σέρα Η ιστορία του θανάτου μου κέρδισε τη Χρυσή Λεοπάρδαλη στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο το 2013.

Φιλμογραφία

2003 Crespia, the Film Not the Village (μμ)
2006 Η τιμή της ιπποσύνης
2008 El cant dels ocells | Birdsong
2011 El Senyor ha fet en mi meravelles | The Lord Worked Wonders in Me (ντοκ)
2013 Cuba Libre (μμ)
2013 Η ιστορία του θανάτου μου
2016 Ο θάνατος του Λουδοβίκου ΙΔ'
2019 Liberté | Freedom