Η μεγάλη έξοδος

Logan’s Run

Το 2274, οι επιζώντες της ανθρωπότητας ζουν έναν ηδονιστικό βίο, σε μια πόλη που καλύπτεται από έναν γιγάντιο θόλο. Σε αυτή τη μετα-αποκαλυπτική κοινωνία της καταναγκαστικής ευδαιμονίας, όλοι οι πολίτες, τυφλωμένοι από μια αόριστη υπόσχεση μετενσάρκωσης, δέχονται να εκτελεστούν μόλις φτάσουν στα τριάντα, προκειμένου να αποφευχθεί ο υπερπληθυσμός. Ένας αστυνομικός επιφορτισμένος με τη σύλληψη όσων αρνούνται αυτό το θανατερό τελετουργικό θα ανακαλύψει ένα συγκλονιστικό μυστικό, το οποίο αποδεικνύει ότι πίσω από αυτή την αποστειρωμένη ουτοπία κρύβεται μια μοχθηρή τυραννία.

 

Η ταινία δεν είναι διαθέσιμη για online προβολή

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές σε φυσικές αίθουσες.


Σκηνοθεσία: Michael Anderson
Σενάριο: David Zelag Goodman
Διεύθυνση φωτογραφίας: Ernest Laszlo
Μοντάζ: Bob Wyman
Ήχος: Jerry Jost, Aaron Rochin, Harry W. Tetrick
Μουσική: Jerry Goldsmith
Ηθοποιοί: Michael York, Jenny Agutter, Richard Jordan, Roscoe Lee Browne, Farrah Fawcett, Peter Ustinov
Παραγωγή: Metro-Goldwyn-Mayer
Παραγωγοί: Saul David
Σκηνικά: Dale Hennesy
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: ΗΠΑ
Έτος Παραγωγής: 1976
Διάρκεια: 118'
Επικοινωνία: Park Circus
Βραβεία/Διακρίσεις: Special Achievement Award – Academy Awards USA 1977 Best Science Fiction Film, Best Cinematography, Best Art Direction, Best Set Decoration, Best Costumes, Best Make-Up – Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films USA 1977

Images courtesy of Park Circus/Warner Bros

Μάικλ Άντερσαον

Ο άγγλος σκηνοθέτης Μάικλ Άντερσον, γεννημένος στο Λονδίνο, γνωρίστηκε με τον Πίτερ Ουστίνοφ ενώ υπηρετούσε στον βρετανικό στρατό, στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, και εργάστηκε ως βοηθός σκηνοθέτη σε δύο ταινίες που σκηνοθέτησε ο Ουστίνοφ. Ο Άντερσον σκηνοθέτησε την πρώτη κινηματογραφική μεταφορά του 1984, του θρυλικού δυστοπικού μυθιστορήματος του Τζορτζ Όργουελ, καθώς και τη μίνι τηλεοπτική σειρά The Martian Chronicles, βασισμένη στο εμβληματικό έργο επιστημονικής φαντασίας Τα χρονικά του Άρη του Ρέι Μπράντμπερι. Η μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας του Άντερσον ήταν η ταινία Ο γύρος του κόσμου σε ογδόντα ημέρες, για την οποία βρέθηκε υποψήφιος τόσο για το Βραβείο Όσκαρ όσο και για τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Σκηνοθεσίας.

Φιλμογραφία

1956 Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες | Around the World in 80 Days
1959 Όλοι οι νέοι ήσαν κανίβαλοι | All the Fine Young Cannibals
1972 Πάπισσα Ιωάννα | Pope Joan
1976 Η μεγάλη έξοδος | Logan’s Run