Φτερά και πούπουλα

Feathers

Όταν σ’ ένα παιδικό πάρτι ένα μαγικό κόλπο πάει στραβά, ο αυστηρός πατέρας της οικογένειας μεταμορφώνεται σε κοτόπουλο. Μια χιονοστιβάδα από περίεργες συμπτώσεις παρασέρνει τους πάντες. Η μητέρα, η οποία ζούσε μια μονότονη ζωή αφιερωμένη στον σύζυγο και τα παιδιά της, αναγκάζεται να βρεθεί στην πρώτη γραμμή και να αναλάβει τη φροντίδα της οικογένειας. Καθώς φέρνει τα πάνω κάτω για να επαναφέρει τον άντρα της στην «κανονικότητα» και να διασφαλίσει την ασφάλεια όλων, βιώνει μια τρομερή εμπειρία προσωπικής αλλαγής.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές σε φυσικές αίθουσες.

Διαθέσιμη στο Agora Market.

Σκηνοθεσία: Ομάρ Ελ Ζοχαΐρι
Σενάριο: Ahmed Amer, Omar El Zohairy
Διεύθυνση φωτογραφίας: Kamal Samy
Μοντάζ: Hisham Saqr
Ήχος: Ahmed Adnan
Ηθοποιοί: Demyana Nassar, Samy Bassiouny, Fady Mina Fawzy, Abo Sefen Nabil Wesa, Mohamed Abd El Hady
Παραγωγή: Still Moving
Παραγωγοί: Juliette Lepoutre
Συμπαραγωγή: Film Clinic, Lagoonie Film Production, Kepler Film, Heretic
Συμπαραγωγοί: Mohamed Hefzy, Shahinaz Al Akkad, Derk-Jan Warrink, Koji Nelissen, Giorgos Karnavas, Konstantinos Kontovrakis, Verona Meier, Pierre Menahem
Κοστούμια: Heba Hosny
Σχεδιασμός παραγωγής: Asem Ali
Μακιγιάζ: Eslam Alex, Donia Sedki
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Γαλλία, Αίγυπτος, Ολλανδία, Ελλάδα
Έτος Παραγωγής: 2021
Διάρκεια: 115'
Επικοινωνία: Heretic

Ομάρ Ελ Ζοχαΐρι

Ο Ομάρ Ελ Ζοχαΐρι σπούδασε σκηνοθεσία στο High Institute of Cinema του Καΐρου και δούλεψε ως βοηθός σκηνοθέτη για ταινίες μεγάλου μήκους, στο πλευρό των πιο καταξιωμένων σκηνοθετών της Αιγύπτου, όπως ο Γιουσρί Νασράλα. Η πρώτη ταινία μικρού μήκους του Ζοχάρι, το Breathe Out (Zafir), έκανε την πρεμιέρα της στο 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Ντουμπάι και κέρδισε το βραβείο Muhr Special Jury Prize για Ταινίες Μικρού Μήκους. Η δεύτερη μικρού μήκους ταινία του The Aftermath of the Inauguration of the Public Toilet at Kilometre 375, ήταν η πρώτη αιγυπτιακή ταινία που επιλέχθηκε για τη Cinéfondation στο Φεστιβάλ Καννών του 2014. Στη συνέχεια η ταινία απέσπασε διάφορα βραβεία σε παγκόσμιο επίπεδο. Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του, με τίτλο Feathers, έκανε την πρεμιέρα της στην Εβδομάδα Κριτικής των Καννών του 2021.

Φιλμογραφία

2011 Breathe Out (μμ)
2014 The Aftermath of the Inauguration of the Public Toilet at Kilometre 375 (μμ)
2021 Feathers