Στους έρωτές μας

À nos amours

  ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΚΩΜΩΔΙΑ

Η Suzanne είναι δεκαπέντε χρονών και ζει τη ζωή ενός κοριτσιού της ηλικίας της. Έχει ένα κύκλο φιλενάδων, κορίτσια λυκείου σαν κι αυτή με γονείς του ιδίου οικογενειακού υπόβαθρου, τεχνίτες και έμποροι που εργάζονται σκληρά και δεν έχουν το χρόνο να αφοσιωθούν στα παιδιά τους. Τα κορίτσια δεν μοιράζονται απλά τα φλερτ και τις ιστορίες τους, αλλά αναδημιουργούν αυτό που δεν έχουν: μια στοργική οικογένεια.

Η Suzanne αποφασίζει να ξαναπιάσει τις σπουδές που είχε αφήσει, οπότε κλείνεται σε ένα οικοτροφείο για να πάρει το απολυτήριό της. Δεν βλέπει πλέον τις φίλες της και συναντά τον Jacques. Για πρώτη φορά, μιλάει. Για τον θάνατο του πατέρα της, για τη θλίψη της, για την υστερική μητέρα της και για το ασταμάτητο ξύλο από τον αδερφό της. Για πρώτη φορά, αγαπά. Και χάρη στον Jacques, αφήνει σιγά σιγά πίσω της την παιδική ηλικία.

 

 

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές σε φυσικές αίθουσες.


Σκηνοθεσία: Maurice Pialat
Σενάριο: Maurice Pialat, Arlette Langmann
Διεύθυνση φωτογραφίας: Jacques Loiseleux
Μοντάζ: Yann Dedet, Valérie Condroyer, Sophie Coussein
Ήχος: Jean Umansky, Thierry Jeandroz
Μουσική: Nomi Klaus
Ηθοποιοί: Sandrine Bonnaire, Evelyne Ker, Pierre-Loup Rajot
Σκηνικά: Jean-Paul Camail
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Γαλλία
Έτος Παραγωγής: 1983
Διάρκεια: 99'
Βραβεία/Διακρίσεις: Les César du Cinéma Français (Γαλλία) 1984, Βραβεία César Καλύτερης Ταινίας και César Καλύτερης Πρωτοεμφανιζόμενης Ηθοποιού για τη Sandrine Bonnaire