Η συγκάλυψη

Marco effekten

  ΘΡΙΛΕΡ

Πώς μπορείς να παλεύεις για δικαιοσύνη σε έναν βαθιά άδικο και άνισο κόσμο; Ο Ούλριχ Τόμσεν ως ντετέκτιβ Καρλ Μορκ ξετυλίγει ένα απίστευτο κύκλωμα διαφθοράς στο χορταστικό, γεμάτο ανατροπές αστυνομικό θρίλερ «Η Συγκάλυψη», βασισμένο στο διεθνές μπεστ σέλερ «Η Αναμονή» του Γιούσι Άντλερ-Όλσεν.

 

 

Εκατομμύρια αναγνωστών ανά τον κόσμο γνωρίζουν καλά τα ονόματα Καρλ Μορκ και Ασάντ, που πρωταγωνιστούν στις ιστορίες του συγγραφέα Γιούσι Άντλερ-Όλσεν ως συνεργάτες στο Τμήμα Q της δανικής αστυνομίας. Καταχωνιασμένοι σε ένα απομακρυσμένο υπόγειο στα κεντρικά γραφεία της αστυνομίας της Κοπεγχάγης, ο Καρλ και ο Ασάντ αναλαμβάνουν ανεξιχνίαστες ή «ανεπιθύμητες» υποθέσεις, οι οποίες τους οδηγούν στα άδυτα της κοινωνίας και τους φέρνουν αντιμέτωπους με κάθε είδους ανατροπές.

Οκτώ συνολικά βιβλία έχουν εκδοθεί στο πλαίσιο της σειράς από το 2007, οπότε και κυκλοφόρησε το πρώτο βιβλίο, «Ο Φύλακας των Χαμένων Υποθέσεων», το οποίο και εκτόξευσε τη φήμη του Γιούσι Άντλερ-Όλσεν τόσο στη Δανία όσο και διεθνώς - τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε πάνω από 40 γλώσσες. Ο Δανός συγγραφέας θεωρείται ένας από τους κορυφαίους του -ούτως ή άλλως, φοβερά δημοφιλούς και διαχρονικού- λογοτεχνικού είδους, μετρώντας πωλήσεις άνω των 16 εκατομμυρίων παγκοσμίως. Έχει επίσης βραβευθεί με το αναγνωρισμένου κύρους Glass Key Award, που απονέμεται κάθε χρόνο σε μια αστυνομική νουβέλα Σκανδιναβού συγγραφέα, και το 2011 κέρδισε το Golden Laurels, την υψίστη λογοτεχνική διάκριση της Δανίας, που απονέμεται από τους Δανούς εμπόρους βιβλίου. Έχει ανακηρυχθεί επίσης ο δημοφιλέστερος Δανός συγγραφέας το 2011, το 2012 και το 2013.

Σε σκηνοθεσία του υποψήφιου για Όσκαρ για το «Κάτω από την Άμμο», Μάρτιν Ζαντβλιέτ, η «Συγκάλυψη»(τίτλος βιβλίου «Η Αναμονή») είναι η πέμπτη κατά σειρά ιστορία στην εν λόγω σειρά, ένα ξέπνοο ανθρωποκυνηγητό που αποκαλύπτει σοκαριστικά εγκλήματα και ανατριχιαστική διαπλοκή στην υψηλή κοινωνία της Δανίας.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές σε φυσικές αίθουσες.


Σκηνοθεσία: artin Zandvliet
Σενάριο: Anders Frithiof August, Thomas Porsager
Διεύθυνση φωτογραφίας: Aske Foss
Μοντάζ: Per Sandholt
Ήχος: Martin Saabye Andersen
Μουσική: Katarina Julie Madsen
Ηθοποιοί: Ulrich Thomsen, Zaki Youssef, Sofie Torp
Σκηνικά: Petra Vencelidesova
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Δανία, Γερμανία, Τσεχία
Έτος Παραγωγής: 2021
Διάρκεια: 125'
Ελληνική διανομή: Rosebud 21