Ce n'est pas que le début

Ce n'est pas que le début

  ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ   ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ

Πρόκειται για ένα ντοκουμέντο που γύρισε παράνομα ο Παντελής Βούλγαρης τα χρόνια της δικτατορίας. Πιο συγκεκριμένα, περιλαμβάνει εικόνες από την κηδεία του Γεωργίου Παπανδρέου που εξελίχθηκε στην πρώτη μεγάλη λαϊκή αντιδικτατορική εκδήλωση. Η ταινία ολοκληρώθηκε στο Παρίσι χάρις τους Έλληνες του εξωτερικού που την πρόβαλαν σε πολιτικές συγκεντρώσεις κατά της Χούντας.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές.


Σκηνοθεσία: Παντελής Βούλγαρης
Χρώμα: Απρόμαυρο
Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα
Έτος Παραγωγής: 1969
Διάρκεια: 12'

Παντελής Βούλγαρης

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1940. Μετά τις σπουδές του στον κινηματογράφο στη Σχολή Κινηματογράφου Τηλεόρασης Λυκούργου Σταυράκου εργάστηκε ως βοηθός σκηνοθέτης σε πολλές παραγωγές. Έχει διακριθεί και βραβευτεί σε πολλά διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου. Η ταινία του Μικρά Αγγλία αποτέλεσε την επίσημη πρόταση της Ελλάδας για τα Βραβεία Όσκαρ 2013.

Φιλμογραφία

1966 Τζίμης ο τίγρης (μμ)
1972 Το προξενιό της Άννας
1973 Ο μεγάλος ερωτικός (ντοκ)
1976 Happy Day
1980 Ελευθέριος Βενιζέλος 1910-1927
1981 Κάρολος Κουν (ντοκ)
1985 Τα πέτρινα χρόνια
1987 Γιάννης Ρίτσος (ντοκ)
1988 Η Φανέλα με το 9
1991 Ήσυχες μέρες του Αυγούστου
1995 Ακροπόλ
1998 Όλα είναι δρόμος
2004 Νύφες
2009 Ψυχή βαθιά
2013 Μικρά Αγγλία
2017 Το τελευταίο σημείωμα