Ελευθέριος Βενιζέλος 1910 - 1927

Ελευθέριος Βενιζέλος 1910 - 1927

  ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ   ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ

Μία βιογραφική ταινία για τον σπουδαίο Έλληνα πολιτικό Ελευθέριο Βενιζέλο για την περίοδο μεταξύ 1910-1927. Η ταινία αναδεικνύει το όραμά του για την Μεγάλη Ελλάδα και αναφέρεται σε σημαντικά γεγονότα της ελληνικής ιστορίας όπως τον σχηματισμό κυβέρνησης από τον Βενιζέλο μετά το κίνημα στο Γουδί, την διαμάχη του με τον Βασιλιά σχετικά με τη στάση της Ελλάδα στον Πρώτο Παγκόσμιο πόλεμο, την προσωρινή απόσυρση του από την πολιτική έπειτα από την ήττα του στις εκλογές του 1920 και την μικρασιατική καταστροφή.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές.


Σκηνοθεσία: Παντελής Βούλγαρης
Σενάριο: Παντελής Βούλγαρης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιώργος Αρβανίτης
Μοντάζ: Τάκης Γιαννόπουλος
Μουσική: Λουκιανός Κηλαηδόνης
Ηθοποιοί: Μηνάς Χρηστίδης, Γιάννης Βόγλης, Δημήτρης Μυράτ, Μάνος Κατράκης, Όλγα Καρλάτος, Άννα Καλουτά
Κοστούμια: Διονύσης Φωτόπουλος
Σκηνικά: Διονύσης Φωτόπουλος
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα
Έτος Παραγωγής: 1980
Διάρκεια: 157΄

Παντελής Βούλγαρης

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1940. Μετά τις σπουδές του στον κινηματογράφο στη Σχολή Κινηματογράφου Τηλεόρασης Λυκούργου Σταυράκου εργάστηκε ως βοηθός σκηνοθέτης σε πολλές παραγωγές. Έχει διακριθεί και βραβευτεί σε πολλά διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου. Η ταινία του Μικρά Αγγλία αποτέλεσε την επίσημη πρόταση της Ελλάδας για τα Βραβεία Όσκαρ 2013.

Φιλμογραφία

1966 Τζίμης ο τίγρης (μμ)
1972 Το προξενιό της Άννας
1973 Ο μεγάλος ερωτικός (ντοκ)
1976 Happy Day
1980 Ελευθέριος Βενιζέλος 1910-1927
1981 Κάρολος Κουν (ντοκ)
1985 Τα πέτρινα χρόνια
1987 Γιάννης Ρίτσος (ντοκ)
1988 Η Φανέλα με το 9
1991 Ήσυχες μέρες του Αυγούστου
1995 Ακροπόλ
1998 Όλα είναι δρόμος
2004 Νύφες
2009 Ψυχή βαθιά
2013 Μικρά Αγγλία
2017 Το τελευταίο σημείωμα