Τα οχτώ βουνά

Le Otto Montagne

63ο ΔΦΚΘ: Ελληνική πρεμιέρα

Μια ιστορία φιλίας, μια ιστορία ενηλικίωσης κάποιων παιδιών που γίνονται άντρες όταν προσπαθούν να σβήσουν τα ίχνη των πατεράδων τους, αλλά πάντα καταλήγουν σπίτι τους, ό,τι κι αν έχει συμβεί. Ο Πιέτρο είναι ένα αγόρι από την πόλη, ενώ ο Μπρούνο είναι το μοναδικό παιδί σ’ ένα ξεχασμένο ορεινό χωριό. Στην πορεία των ετών, ο Μπρούνο μένει πιστός στο βουνό του, ενώ ο Πιέτρο είναι αυτός που άλλοτε αναχωρεί και άλλοτε επιστρέφει. Οι συναντήσεις τους τούς φέρνουν αντιμέτωπους με την αγάπη και την απώλεια, υπενθυμίζοντας τους τις ρίζες τους και ξεδιπλώνοντας τη μοίρα τους, καθώς ανακαλύπτουν τι σημαίνει πραγματική φιλία ζωής.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές σε φυσικές αίθουσες.


Σκηνοθεσία: Φέλιξ φαν Γκρούνινγκεν, Σαρλότ Βαντερμέερς
Σενάριο: Felix van Groeningen, Charlotte Vandermeersch, Paolo Cognetti (βασισμένο στο βιβλίο του)
Διεύθυνση φωτογραφίας: Ruben Impens
Μοντάζ: Nico Leunen
Ήχος: Alessandro Palmerini
Μουσική: Daniel Norgren
Ηθοποιοί: Luca Marinelli, Alessandro Borghi, Filippo Timi, Elena Lietti, Cristiano Sassella
Παραγωγή: Wildside, a Fremantle Company
Παραγωγοί: Mario Gianani, Lorenzo Gangarossa
Συμπαραγωγή: Rufus/Menuetto, Pyramide Productions, Vision Distribution
Κοστούμια: Francesca Maria Brunori
Σχεδιασμός παραγωγής: Massimiliano Nocente
Executive producer: Olivia Sleiter, Louis Tisné
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Ιταλία, Γαλλία, Βέλγιο
Έτος Παραγωγής: 2022
Διάρκεια: 147΄
Ελληνική διανομή: One from the Heart
Επικοινωνία: Vision Distribution
Βραβεία/Διακρίσεις: Βραβείο της Επιτροπής – Cannes Film Festival 2022

Φέλιξ φαν Γκρούνινγκεν

Ο Φέλιξ Βαν Γκρούνινγκεν είναι Βέλγος σκηνοθέτης και σεναριογράφος, με έδρα του το Βέλγιο. Σπούδασε στο Royal Academy of Fine Arts (KASK) και αποφοίτησε το 2000 με μεταπτυχιακό στις Οπτικοακουστικές Τέχνες. Από τις δουλειές του, το The Misfortunates (2009) έκανε πρεμιέρα στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών του Φεστιβάλ των Καννών, το The Broken Circle Breakdown (2012) κέρδισε ένα βραβείο César και μια υποψηφιότητα για το βραβείο Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας στα 86α Βραβεία Ακαδημίας, ενώ το Belgica (2016) κέρδισε το Βραβείο Σκηνοθεσίας για την Καλύτερη Διεθνή Παραγωγή στο Sundance. To Beautiful Boy (2018) ήταν η πρώτη του αγγλόφωνη ταινία. Συν-σκηνοθέτησε το The Eight Mountains με την σύντροφο του, τη Σάρλοτ Βαντερμέερς.

Φιλμογραφία

2000 50CC (μμ)
2007 With Friends Like These
2012 The Broken Circle Breakdown
2018 Beautiful Boy
2022 The Eight Mountains

Σάρλοτ Βαντερμέερς

Η Σάρλοτ Βαντερμέερς είναι διακεκριμένη Βελγίδα ηθοποιός και σεναριογράφος, με μεγάλη εμπειρία στον ευρωπαϊκό κινηματογράφο, στο θέατρο και στην τηλεόραση. Ήταν πρωταγωνίστρια στις τηλεοπτικές σειρές τρόμου Deadline 14/10 και Deadline 25/5, αλλά και στην κωμική σειρά Red Sonja. Έχει συμμετάσχει σε πολλές ανεξάρτητες και βραβευμένες ταινίας, όπως το Belgica, το Turquaze, το Loft και το The Prime Minister. Το 2012, σε συνεργασία με τον Φέλιξ Φαν Γκρούνινγκεν, έγραψε το σενάριο για το The Broken Circle Breakdown. H ταινία ήταν υποψήφια για το βραβείο Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας στα 86α Βραβεία της Ακαδημίας. Έχει επίσης αναγνωριστεί για την καριέρα της στο θέατρο, έχοντας συνεργαστεί με επιφανείς φορείς όπως το SKaGeN Theatre Company της Αμβέρσας. Το 2006 ίδρυσε τη θεατρική κολεκτίβα LAZARUS, επίσης στην Αμβέρσα. Γράφει μουσική και τραγουδάει στο συγκρότημα Whale.

Φιλμογραφία

2022 The Eight Mountains