Οι κληρονόμες

Örökség

Τοποθετημένη το 1936, η πλούσια και στείρα Σύλβια ζητάει από τη νεαρή Ίρεν (στο ρόλο μια νεότατη Ιζαμπέλ Υπέρ)  να αποκτήσει παιδί με τον σύζυγό της Άκος και να το μεγαλώσει η ίδια. Αν και οι δύο είναι αρνητικοί στην αρχή, υπακούν τελικά στη Σύλβια και η Ιρέν μένει έγκυος. Με τον καιρό ο Άκος και η Ιρέν ερωτεύονται και αποφασίζουν να μείνουν μαζί ενώ ένα ακόμη παιδί έρχεται στη ζωή τους. Με την άνοδο του Ουγγρικού φασιστικού κόμματος το 1944, η Σύλβια αποφασίζει να πάρει την εκδίκησή της.

 

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές.


Σκηνοθεσία: Márta Mészáros
Σενάριο: Márta Mészáros, Ildikó Koródy, Jan Nowicki
Διεύθυνση φωτογραφίας: Elemér Ragályi
Μοντάζ: Annamária Komlóssy
Μουσική: Zsolt Döme
Ηθοποιοί: Lili Monori, Isabelle Huppert, Jan Nowicki, Sándor Oszter, Zita Perczel, Sándor Szabó, Piotr Skrzinecki, Judit Hernádi
Κοστούμια: Fanni Kemenes
Σκηνικά: József Romvári
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμη, ασπρόμαυρη
Χώρα Παραγωγής: Ουγγαρία, Γαλλία
Έτος Παραγωγής: 1980
Διάρκεια: 109΄

Μάρτα Μέσαρος

Η Μάρτα Μέσαρος είναι πρωτοπόρος σκηνοθέτιδα από την Ουγγαρία. Είναι κόρη του γνωστού Ούγγρου γλύπτη Λάσλο Μέσαρος, ο οποίος έπεσε θύμα των εκκαθαρίσεων του Στάλιν και η ίδια της μεγάλωσε σε ορφανοτροφείο. Οι προσωπικές της εμπειρίες και το κοινωνικό-πολιτικό πλαίσιο της Ουγγαρίας διαμόρφωσαν βαθιά τον κινηματογράφο της, ο οποίος δίνει πάντα φωνή στις γυναίκες που αναζητούν την ταυτότητά τους σε μία πατριαρχική κοινωνία και επαναπροσδιορίζουν την θέση τους μέσα από τις τολμηρές επιλογές τους.

Φιλμογραφία

1968 The Girl

1969 Binding Sentiments

1970 Don’t cry, Pretty girls!

1973 Riddance

1975 Adoption

1976 Nine Months

1977 The two of them

1978 Just like home

1980 The Heiresses

1984 Diary for my children

1987 Diary for my loves

1990 Diary for my mother and father