Ο Άγιος

Mahapurush

Σε μία Ινδία που αναζητεί την ταυτότητά της, κινούμενη μεταξύ παράδοσης και νεωτερικότητας, ο Μπιρίντσι Μπάμπα, ισχυρίζεται πως εδώ και πολλά χρόνια, έχει κοντινή σχέση με τον Ιησού Χριστό και τον Βούδα, και πως ήταν αυτός που δίδαξε στον Αϊνστάιν την εξίσωση E=mc2. Στόχος του είναι να προσελκύσει ανθρώπους μεγάλης ηλικίας που είναι τυφλωμένοι από την θρησκευτική πίστη, όπως ο δικηγόρος Μίτρα που βρίσκεται σε βαθύ πένθος μετά τον θάνατο της γυναίκας του. Η κόρη του Μίτρα, η Μπούκι, είναι απογοητευμένη από τον αγαπητικό της, Σάτια, και αποφασίζει να τον εκδικηθεί λέγοντάς του ότι θα γίνει ακόλουθος του Μπάμπα. Ο Σάτια, προκειμένου να μην την χάσει, θα προσπαθήσει να αποκαλύψει τα ψέματα του Μπάμπα.  

 

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές σε φυσικές αίθουσες.


Σκηνοθεσία: Satyajit Ray
Σενάριο: Satyajit Ray, Parasuram (βασισμένο στην ιστορία του «Birinchi Baba»)
Διεύθυνση φωτογραφίας: Soumendu Roy
Μοντάζ: Dulal Dutta
Ήχος: Nripen Paul, Atul Chatterjee, Sujit Sarkar
Μουσική: Satyajit Ray
Ηθοποιοί: Charuprakash Ghosh, Rabi Ghosh, Prasad Mukherjee, Gitali Roy, Satindra Bhattacharya, Somen Bose, Santosh Dutta, Renuka Roy
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Bansi Chandragupta
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Ασπρόμαυρη
Χώρα Παραγωγής: Ινδία
Έτος Παραγωγής: 1965
Διάρκεια: 65΄

Σατγιαζίτ Ρέι

Ο Σατγιαζίτ Ρέι (1921- 1992), γέννημα θρέμμα της Καλκούτας, γόνος οικογένειας ποιητών και συγγραφέων, καθώς και μαθητής του μεγάλου στοχαστή, συγγραφέα και φιλοσόφου Ραμπιντρανάθ Ταγκόρ, που υπήρξε στενός φίλος του πατέρα του, πριν ασχοληθεί με το σινεμά υπήρξε εξαιρετικά επιτυχημένος γραφίστας, σχεδιαστής και εικονογράφος βιβλίων (κυρίως παιδικών). Το 1947 ιδρύει την Κινηματογραφική Λέσχη της Καλκούτας, όπου προβάλλονται για πρώτη φορά στην Ινδία πολλά αριστουργηματικά έργα του παγκόσμιου κινηματογράφου. Επηρεασμένος από τις ταινίες του Ζαν Ρενουάρ και του Βιτόριο Ντε Σίκα, αποφασίζει να μεταπηδήσει στον κινηματογράφο. Από το 1955 μέχρι το 1959 δημιουργεί μία από τις κορυφαίες τριλογίες του παγκόσμιου κινηματογράφου, την Τριλογία του Απού.

Φιλμογραφία

1991 The Stranger

1989 An Enemy of the People

1984 The Home and the World

1979 Joi Baba Felunath: The Elephant God

1977 The Chess Players

1973 Distant Thunder

1966 Nayak: The Hero

1964 Charulata

1963 The Big City

1959 The World of Apu

1958 The Music Room

1956 Aparajito

1955 Pather Panchali