Μέσα στη μέρα

Uriui haru

64ο ΔΦKΘ: Ελληνική πρεμιέρα

«Μην αναζητάς το νόημα», όπως λέει ένας χαρακτήρας στην τελευταία ταινία του Χονγκ Σανγκ-Σου. Αυτή η φράση είναι και το πασπαρτού που ξεκλειδώνει το σύνολο του έργου του παραγωγικού Νοτιοκορεάτη δημιουργού, μιας που το κοινό του καλείται να συνάγει το νόημα που κρύβεται στα λιγότερο εμφανή σημεία, ανάμεσα στις πτυχώσεις της δυσκίνητης πραγματικότητας, καταργώντας (ή ίσως παραγνωρίζοντας) τη γραμμικότητα της αφήγησης. Σε αυτή την ταινία που είναι «βγαλμένη από τη ζωή», μια σαραντάχρονη γυναίκα συναντά έναν άντρα που πλησιάζει στο τέλος του βίου του, και η εύθραυστη, αποσπασματική, ταπεινή επαφή τους μας προτρέπει να απολαύσουμε την άπιαστη ευτυχία και να αγαπήσουμε τους αινιγματικούς (κάθε άλλο παρά) νεκρούς χρόνους.

Πρόγραμμα Προβολών
ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΡΝΕΣ
17 Απριλίου 2024 19:45
Εισιτήρια

Σκηνοθεσία: Χονγκ Σανγκ-Σου
Σενάριο: Hong Sangsoo
Διεύθυνση φωτογραφίας: Hong Sangsoo
Μοντάζ: Hong Sangsoo
Ήχος: Hong Sangsoo
Μουσική: Hong Sangsoo
Ηθοποιοί: Ki Joobong, Kim Minhee, Song Sunmi, Park Miso, Ha Seongguk, Kim Seungyu
Παραγωγή: Jeonwonsa Film Co.
Παραγωγοί: Hong Sangsoo
Σχεδιασμός παραγωγής: Hong Sangsoo
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Νότια Κορέα
Έτος Παραγωγής: 2023
Διάρκεια: 84'
Ελληνική διανομή: Ama Films
Επικοινωνία: Finecut Co. Ltd.

Χονγκ Σανγκ-Σου

Ο Χονγκ Σανγκ-Σου γεννήθηκε το 1960 στη Σεούλ και σπούδασε κινηματογράφο στο Πανεπιστήμιο Chungang προτού αποφοιτήσει από το California College of Arts and Crafts (BFA) και από το Ινστιτούτο Τέχνης του Σικάγο (MFA). Έκανε το μεγάλου μήκους ντεμπούτο του με τη συναρπαστική ταινία The Day a Pig Fell into a Well το 1996. Από τότε, μέσα από τις δώδεκα ταινίες που έχει γράψει και σκηνοθετήσει, συνεχίζει να εξερευνά την περίπλοκη αρχιτεκτονική που αναπτύσσεται κάτω από τις φαινομενικά τυχαίες ζωές των χαρακτήρων του. Φημισμένος για τη μοναδική κινηματογραφική του γλώσσα και την αισθητική του στον κινηματογράφο, ο Χονγκ Σανγκ-Σου είναι ένας από τους πιο καταξιωμένους δημιουργούς του σύγχρονου κορεατικού κινηματογράφου.

Φιλμογραφία

1996 The Day a Pig Fell Into the Well
2000 Virgin Stripped Bare by Her Bachelors
2004 Woman Is the Future of Man
2008 Night and Day
2010 Oki’s Movie
2012 In Another Country
2014 Hill of Freedom
2017 On the Beach at Night Alone
2018 Grass 2020 The Woman Who Ran
2022 The Novelist's Film
2023 In Our Day