Sicario: ο εκτελεστής

Sicario

  ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ

Η πράκτορας του FBI Κέιτ Μέισερ, αφού κατάφερε να καταξιωθεί σε ένα ανδροκρατούμενο χώρο, αναλαμβάνει μια αποστολή υψίστης σημασίας. Στρατολογημένη από το μυστηριώδη Ματ Γκρέιβερ, εντάσσεται σε μια ομάδα κατά του κλιμακούμενου πολέμου των καρτέλ ναρκωτικών. Με αρχηγό τον αινιγματικό Αλεχάνδρο, η ομάδα βρίσκεται στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικό με αποστολή να συλληφθεί ο πιο διαβόητος αρχηγός καρτέλ.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές.


Σκηνοθεσία: Denis Villeneuve
Σενάριο: Taylor Sheridan
Διεύθυνση φωτογραφίας: Roger Deakins
Μοντάζ: Joe Walker
Μουσική: Johann Johannsson
Ηθοποιοί: Emily Blunt, Josh Brolin, Benicio Del Toro
Φορμάτ: DCP Έγχρωμo - Ασπρόμαυρo (υλικό παρακολουθήσεων)
Χώρα Παραγωγής: ΗΠΑ
Έτος Παραγωγής: 2015
Διάρκεια: 121

Ντενί Βιλνέβ

Η πρώτη του ταινία, Un 32 aout sur terre, παρουσιάστηκε σε 35 διεθνή φεστιβάλ, μεταξύ των οποίων τα φεστιβάλ Καννών, Τέλι- ουραϊντ και Τορόντο και ήταν η υποψηφιότητα του Καναδά στην κατηγορία καλύτερης ξενόγλωσσης ταινία των Όσκαρ. Η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του, Maelstrom, κέρδισε 25 διεθνή βρα βεία, μεταξύ των οποίων και το αναγνωρισμένου κύρους βραβείο της Διεθνούς Κριτικής (FISPRECI) στο Φεστιβάλ Βερολίνου το 2001. Η ταινία του, Next Floor, απέσπασε το βραβείο καλύτερης μικρού μήκους ταινίας στην «Εβδομάδα της Κριτικής» στο Φεστιβάλ των Καννών 2008. Tο Πολυτεχνείο συμμετείχε στο φετεινό Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών.

Φιλμογραφία

1988 La Course destination monde (TV)
1994 REW-FFWD (μμ)
1998 Un 32 aout sur terre/August 32nd on Earth
2000 Maelstrom
2006 120 Seconds to Get Elected (μμ)
2008 Next Floor (μμ)
2009 Polytechnique