Ο κλέφτης

Ο κλέφτης

  ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ

Ένας αστυνομικός πιάνει έναν πορτοφολά ύστερα από παράνομη δράση σε ένα λεωφορείο, αλλά δείχνει προθυμία να ακούσει τι τον οδήγησε στην παρανομία.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές.


Σκηνοθεσία: Παντελής Βούλγαρης
Σενάριο: Παντελής Βούλγαρης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιώργος Πανουσόπουλος
Μοντάζ: Νίκος Καβουκίδης
Ήχος: Τάκης Κοντός
Ηθοποιοί: Αλέξης Δαμιανός, Παντελής Βούλγαρης, Βαγγέλης Καζάν, Λάζος Τερζάς
Χρώμα: Ασπρόμαυρο
Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα
Έτος Παραγωγής: 1965
Διάρκεια: 20'

Παντελής Βούλγαρης

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1940. Μετά τις σπουδές του στον κινηματογράφο στη Σχολή Κινηματογράφου Τηλεόρασης Λυκούργου Σταυράκου εργάστηκε ως βοηθός σκηνοθέτης σε πολλές παραγωγές. Έχει διακριθεί και βραβευτεί σε πολλά διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου. Η ταινία του Μικρά Αγγλία αποτέλεσε την επίσημη πρόταση της Ελλάδας για τα Βραβεία Όσκαρ 2013.

Φιλμογραφία

1966 Τζίμης ο τίγρης (μμ)
1972 Το προξενιό της Άννας
1973 Ο μεγάλος ερωτικός (ντοκ)
1976 Happy Day
1980 Ελευθέριος Βενιζέλος 1910-1927
1981 Κάρολος Κουν (ντοκ)
1985 Τα πέτρινα χρόνια
1987 Γιάννης Ρίτσος (ντοκ)
1988 Η Φανέλα με το 9
1991 Ήσυχες μέρες του Αυγούστου
1995 Ακροπόλ
1998 Όλα είναι δρόμος
2004 Νύφες
2009 Ψυχή βαθιά
2013 Μικρά Αγγλία
2017 Το τελευταίο σημείωμα