Eκδοση μονογραφίας Shohei Imamura

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 Η ΒΑΘΙΑ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΤΟΥ SHOHEI IMAMURA

 ΕΚΔΟΣΗ ΜΟΝΟΓΡΑΦΙΑΣ

Με την ευκαιρία της αναδρομής στο έργο του μεγάλου Ιάπωνα δημιουργού Shohei Imamura στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης εκδίδει τη μονογραφία Shohei Imamura. Την ειδική έκδοση επιμελήθηκαν ο Μιχάλης Δημόπουλος και ο Μπάμπης Ακτσόγλου, από τους οποίους πραγματοποιήθηκε και η επιλογή των κειμένων. Υπεύθυνος για την γλωσσική επιμέλεια είναι ο Αχιλλέας Κυριακίδης.

Η μονογραφία περιλαμβάνει:

• Προσεγγίσεις και μελέτες πάνω στη ζωή και το έργο του σκηνοθέτη από αναλυτές και θεωρητικούς του κινηματογράφου, ανάμεσα στους οποίους είναι ο κριτικός του γαλλικού περιοδικού Positif και εντρυφής μελετητής του, Hubert Niogret, και ο σπουδαίος ιστορικός του ιαπωνικού κινηματογράφου Donald Richie.

• Εκτενή αποσπάσματα από συνεντεύξεις του Ιmamura στον Niogret, τα οποία αναδημοσιεύονται από το βιβλίο του «Shohei Imamura – Entrentiens et Τemoignages», το οποίο δεν έχει ακόμη κυκλοφορήσει στη Γαλλία.

• Κείμενα του ίδιου του δημιουργού, που φωτίζουν πολλές πτυχές της ζωής του, της προσωπικότητάς του και της κοσμοθεωρίας του.

• Διεξοδική φιλμογραφία με τις υποθέσεις των ταινιών, σχόλια, ζενερίκ και κριτικές αναλύσεις.

• Πλούσιο και σπάνιο φωτογραφικό υλικό.

• Αναλυτική βιογραφία με όλους τους σταθμούς που επηρέασαν και οριοθέτησαν το έργο του Imamura.

Το βιβλίο «Shohei Imamura» θα διατίθεται από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του κινηματογράφου ΑΠΟΛΛΩΝ RENAULT στην Αθήνα, όπου διεξάγεται το αφιέρωμα, στο βιβλιοπωλείο του Ολύμπιον στη Θεσσαλονίκη και σύντομα σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία.

Η τιμή της έκδοσης ανέρχεται στα 20 €. Σελίδες: 198