Ενα χελιδόνι έφερε την Ανοιξη

Une Hirondelle A Fait Le Printemps, του Christian Carion

Aπό 1 έως 7 Νοεμβρίου

(ώρες προβολών: 19.00, 21.00, 23.00)

Βραβείο κοινού στο Φεστιβάλ του Tubingen 2001.  Βραβείο στο Φεστιβάλ Autrans 2001.

Σκηνοθεσία: Christian Carion, Σενάριο: Christian Carion, Eric Assous, Φωτογραφία: Antoine Héberlé Μουσική: Philippe Rombi, Hθοποιοί: Michel Serrault, Mathilde Seigner, Jean-Paul Roussillon, Παραγωγή: Christophe Rossignon, Nord-Ouest Production. Έγχρωμη. Διάρκεια: 103΄.

Η 30χρονη Σαντρίν ζει στο Παρίσι, εργάζεται σε εταιρεία υπολογιστών κι έχει ένα σταθερό δεσμό. Παρ’ όλα αυτά αποφασίζει να παρακολουθήσει μαθήματα αγροτικής καλλιέργειας και να γίνει αγρότισσα, σε αντίθεση με το πνεύμα αστυφιλίας της εποχής. Αγοράζει μια απομονωμένη φάρμα στα βουνά του Βερκόρ, η οποία ανήκει στον Αντριέν, ένα μονόχνωτο χήρο αγρότη που βλέπει με ειρωνία τα πανεπιστημιακά διπλώματα περί αγροτικής. Η Σαντρίν είναι υποχρεωμένη να συμβιώσει για ένα διάστημα με αυτόν τον δύστροπο γέρο, ο οποίος αρνείται επιδεικτικά να τη βοηθήσει. Σιγά σιγά όμως οι δυο αυτοί διαφορετικοί χαρακτήρες αρχίζουν να προσεγγίζουν ο ένας τον άλλο.

 Γιος αγρότη, ο σκηνοθέτης Christian Carion με την πρώτη του ταινία μεγάλου μήκους μίλησε κατευθείαν στην καρδιά 2.500.000 θεατών στη Γαλλία, πετυχαίνοντας την πιο απρόσμενη έκπληξη στο γαλλικό box office.

«Όταν εργαζόμουν στο υπουργείο Γεωργίας, ασχολήθηκα κυρίως με ανθρώπους που ήθελαν να γίνουν αγρότες. Εκ των προτέρων, ως γιος αγροτών, έλεγα ότι αν κάποιος δεν προέρχεται από αυτόν τον χώρο, το πράγμα δεν θα πετύχει. Η ταινία άντλησε το υλικό της από αυτές τις συναντήσεις με ανθρώπους παθιασμένους, που κάνουν πραγματικότητα ένα παλιό όνειρο της παιδικής τους ηλικίας».

 Christian Carion