Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις του 43ου ΦΚΘ με τις απονομές των βραβείων

Επεσε την Κυριακή στον κινηματογράφο Ολύμπιον, στις 8 το βράδυ, η αυλαία του 43ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Η επταμελής Κριτική Επιτροπή απένειμε τα βραβεία «Χρυσός Αλέξανδρος» στις ταινίες που διακρίθηκαν ανάμεσα στις 16 διαγωνιζόμενες.

Τα βραβεία της ΠΕΚΚ (Πανελλήνια Ενωση Κριτικών Κινηματογράφου) απονεμήθηκαν την Κυριακή το μεσημέρι. Στην εκδήλωση έγινε παρουσίαση του βιβλίου "Η τέχνη στη Θεσσαλονίκη" το οποίο περιέχει ανυπόγραφα κείμενα του ανθρώπου που εισήγαγε τον κριτικό λόγο στη χώρα μας και πρώτο πρόεδρο της ΠΕΚΚ, Παύλο Ζάννα.

Βραβεία στις καλύτερες ταινίες απένειμε επίσης και η Διεθνής Συνομοσπονδία Κριτικών Κινηματογράφου (FIPRESCI). Η τελετή λήξης ολοκληρώθηκε με την προβολή της ταινίας Far from Heaven (O Παράδεισος είναι μακριά) σε σκηνοθεσία Todd Haynes. Πρόκειται για ένα κοινωνικό μελόδραμα στην παράδοση των κλασικών του είδους, μια ταινία που απέσπασε τις θετικότερες κριτικές αλλά και την προτίμηση του κοινού στο φετινό Φεστιβάλ Βενετίας.

Τα βραβεία κοινού απονεμήθηκαν στις 11 το βράδυ, στο πάρτυ της DEWAR΄s στο «Photography». Τα βραβεία παρουσίασε ο Αλέξης Γεωργούλης και τιμήθηκαν μία ελληνική και μία ξένη ταινία που ψηφίστηκαν ως οι καλύτερες από το κοινό.  Συνοδεύονται από χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ.

Τη Δευτέρα το βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης απονέμονται τα Κρατικά Βραβεία Ποιότητας.

Αναλυτικά όλα τα βραβεία μπορείτε να βρείτε κάνοντας κλικ στην αφίσα της Πρώτης Σελίδας του Φεστιβάλ.