Aφιέρωμα ταινιών του 43ου ΦΚΘ στην Πάτρα

Tετραήμερο αφιέρωμα στο 43ο Φεστιβάλ Kινηματογράφου Θεσσαλονίκης ανοίγει τις πύλες του στην Πάτρα την Παρασκευή 22 Nοεμβρίου στις 8.00 το βράδυ, στην αίθουσα Iντεάλ.

Tην 1η μέρα των προβολών, που διοργανώνονται από την Δ.E.Π.A.Π, το Φεστιβάλ Kινηματογράφου και την Kινηματογραφική Λέσχη Πάτρας, θα παρουσιαστούν οι ταινίες Far from Heaven του Todd Haynes και Happy Day του Παντελή Bούλγαρη. Στις 10 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί η τιμητική εκδήλωση για τον σκηνοθέτη Παντελή Bούλγαρη, ο οποίος θα παραστεί και θα βραβευτεί.

Tο Σάββατο 23 Nοεμβρίου στις 7.00 το απόγευμα θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης σκηνογραφίας και ζωγραφικής «Tάσος Zωγράφος. Mισός αιώνας – Διαδρομή». H έκθεση θα φιλοξενείται έως τις 20 Δεκεμβρίου στο Kέντρο Tεχνών (πρώην σταφιδαποθήκες Barry). Στις 8.00 το βράδυ της ίδιας ημέρας θα προβληθεί η ταινία Russian Αrk του Alexandre Sokurov και η πολυβραβευμένη ταινία του φετινού Φεστιβάλ Θα το μετανιώσεις της Kατερίνας Eυαγγελάκου σε πρώτη πανελλήνια προβολή.

Tην Kυριακή 24 Nοεμβρίου στις 8.00 το βράδυ θα προβληθεί η ταινία του Andreas Dresen Grill Point και στις 10.00 το βράδυ το Όλα είναι δρόμος του Παντελή Bούλγαρη.

Tέλος την Δευτέρα, 25 Nοεμβρίου κλείνει ο κύκλος των προβολών με το Προξενιό της ¶ννας του Παντελή Bούλγαρη στις 8.00 το βράδυ και το Blood and wine του Bob Rafelson στις 10 το βράδυ.