Κάν΄το όπως ο Μπέκαμ

ΚΑΝ’ ΤΟ ΟΠΩΣ Ο ΜΠΕΚΑΜ /BEND IT LIKE BECKHAM 

Από Παρασκευή 10 έως Πέμπτη 16 Ιανουαρίου

Ωρες προβολών: 18.30, 20.45, 23.00

Μ. Βρετανία 2001 Σκηνοθεσία: Gurinder Chadha Σενάριο: Paul Mayeda Berges, Guljit Bindra, Gurinder Chadha Φωτογραφία: Jong Lin Moντάζ: Justin Krish Ηθοποιοί: Parminder Nagra, Frank Harper (I), Anupam Kher, Keira Knightley, Shaznay Lewis, Jonathan Rhys-Meyers Παραγωγή: Gurinder Chadha, Deepak Nayar 35 mm, Έγχρωμο, 112’

Η Jess είναι η μικρότερη κόρη μιας τυπικής αγγλο-ινδικής οικογένειας, για την οποία οι γονείς της τρέφουν ελπίδες για σπουδές, γάμο με ένα καλό παλικάρι και δείπνα με παραδοσιακά καυτερά πιάτα ινδικής κουζίνας. Εκείνη, όμως, έχει άλλα όνειρα για τον εαυτό της: θέλει να μεγαλουργήσει στην ομάδα ποδοσφαίρου του σχολείου της και έχει ως απόλυτο ίνδαλμά της τον διάσημο ποδοσφαιριστή David Beckham.

To πάθος της κόρης τους, όπως είναι φυσικό, προκαλεί ρίγη στους γονείς της, οι οποίοι δεν συμφωνούν με το εξαιρετικά ριζοσπαστικό, για τα δεδομένα τους, χόμπι της. Οι απόπειρές τους να την αποτρέψουν οδηγούν σε μια σειρά από ξεκαρδιστικές παρεξηγήσεις, μπλεξίματα και τρίπλες μέχρι το… αναπόφευκτο κωμικό γκολ του φινάλε.

Στην παράδοση των ταινιών Αντρες με τα όλα τους και Μπίλι Ελιοτ: Γεννημένος χορευτής, μια δροσερή κωμωδία που θίγει πολλά κοινωνικά θέματα, θεσμούς, παραδόσεις και προκαταλήψεις, καταφέρνοντας κάτω από το χαμόγελο να αφήνει χώρο για την ουσία.  Προβλήθηκε ως ταινία έναρξης στο 43ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης καθώς και στα Φεστιβάλ Εδιμβούργου και Τορόντο 2002.