Θα το Μετανιώσεις της Κατερίνας Ευαγγελάκου

Ωρες προβολών: 19.00, 21.00, 23.00

Θα το Μετανιώσεις

Σκηνοθεσία: Kατερίνα Eυαγγελάκου Σενάριο: Kατερίνα Eυαγγελάκου, σε συνεργασία με τους Γ. Aργυροηλιόπουλο, N. Παναγιωτόπουλο, Nick Proferes Φωτογραφία: Γιώργος Aργυροηλιόπουλος Hθοποιοί: Mάνια Παπαδημητρίου, Yβόννη Mαλτέζου, Xρήστος Στέργιογλου, Λένα Kιτσοπούλου, Διώνη Kουρτάκη Διάρκεια: 100’

Το Μαράκι σήμερα γίνεται 40 ετών. Είναι ιδιοκτήτρια ζαχαροπλαστείου σε κάποια επαρχιακή πόλη και μέλος του δημοτικού συμβουλίου με ορκισμένους εχθρούς. Ζει μια άδεια και πληκτική ζωή μαζί με τη μητέρα της, που δεν βγαίνει ποτέ από το σπίτι. Όμως δεν είναι μόνο αυτά: το Μαράκι έχει μια προβληματική σχέση μ’ έναν κατά πολύ νεότερό της άνδρα και είναι ήδη τριών μηνών έγκυος.

Εκτός από το επαρχιακό κουτσομπολιό, έχει να αντιμετωπίσει και την απειλή της έξωσης. Όπως είναι φυσικό, καταρρέει. Από τη φύση της ανασφαλής, η ηρωίδα λιποθυμά στη μέση της πλατείας, μην μπορώντας να αντέξει το βαρύ φορτίο της πραγματικότητας. Το γεγονός αυτό αναστατώνει τη μικρή επαρχιακή πόλη και γίνεται αφορμή να ξανασυγκεντρωθούν τα πρόσωπα που συνθέτουν τον μικρόκοσμο της ηρωίδας.

Το «Θα το Μετανιώσεις» είναι μια ευχάριστη και συνάμα υποδόρια μελαγχολική ματιά πάνω στα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει μια γυναίκα στην ηλικία των σαράντα. Μέσα από συνεχή φλας μπακ και εναλλαγές παρόντος-παρελθόντος παρακολουθούμε την διαδρομή της ηρωίδας αλλά και των οικείων της προσώπων, και γνωρίζουμε τον χαρακτήρα τους και τις αντιλήψεις τους για τη ζωή.

H ταινία προβλήθηκε στο περσινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και απέσπασε το Βραβείο Κοινού Dewar’s και στα Κρατικά Βραβεία Ποιότητας έλαβε το 1ο Βραβείο Ταινίας Μυθοπλασίας, το Βραβείο Σκηνοθεσίας, το Βραβείο Σεναρίου, το Βραβείο 1ου Γυναικείου Pόλου στη Mάνια Παπαδημητρίου, το Βραβείο 2ου Γυναικείου Ρόλου στην Υβόννη Mαλτέζου, το Βραβείο Μακιγιάζ στη Φανή Aλεξάκη.