Το Ολύμπιον γεμίζει ξανά σινεμά!

Το Ολύμπιον γεμίζει ξανά σινεμά!

Επιστρέφουμε με ασφάλεια στο αγαπημένο μας στέκι

 

Με μεγάλη συγκίνηση, έξι μήνες μετά, επιστρέφουμε στο Ολύμπιον και σάς περιμένουμε με ασφάλεια για να ζήσουμε και πάλι όλοι μαζί τη μαγική εμπειρία της σκοτεινής αίθουσας, της μεγάλης οθόνης, του κινηματογράφου.

Η πρεμιέρα στο Ολύμπιον γίνεται με το φιλμ Παρί του ελληνοϊρανού σκηνοθέτη Σιαμάκ Ετεμάντι, μια ταινία ατμοσφαιρική και αγωνιώδη, μια ιστορία αγάπης, λαχτάρας, αναζήτησης και αποχωρισμού που συγκλονίζει το κοινό. Ο Σιαμάκ Ετεμάντι θα βρεθεί μαζί μας στο Ολύμπιον στις προβολές της ταινίας του στις 17, 18 και 19 Σεπτεμβρίου στις 20.00, για να συζητήσει με το κοινό! 

Στην αίθουσα Παύλος Ζάννας βλέπουμε το ντοκιμαντέρ της Αγγελικής Αντωνίου Οι άγνωστοι Αθηναίοι, ένα συγκινητικό οδοιπορικό στον αγώνα επιβίωσης των αδέσποτων της Αθήνας. 


Προσφορά στο Δωμάτιο με Θέα!

Όσοι αγοράσετε εισιτήρια της πρώτης εβδομάδας προβολών (17-23.09) μπορείτε να τα ανταλλάξετε με έναν καφέ, μία μπίρα ή ένα ποτήρι κρασί στο Δωμάτιο με Θέα (5ος όροφος-Ολύμπιον), όποια στιγμή το επιθυμήσετε, για όλο τον Σεπτέμβριο.



Μένουμε ασφαλείς!


Καλωσορίζουμε το κοινό στις προβολές του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με ασφάλεια, ακολουθώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

 

-        Η χρήση της μάσκας κατά την προσέλευση, αποχώρηση, αλλά και κατά την προβολή της ταινίας είναι υποχρεωτική.

-        Τηρούμε αποστάσεις 2 μέτρων.

-        Σηματοδοτημένες θέσεις παραμένουν κενές.

-        Κατά τη διάρκεια της προβολής δεν πραγματοποιείται διάλειμμα.

-        Μετά το τέλος κάθε προβολής, η αίθουσα απολυμαίνεται με μηχανήματα υδρονέφωσης τελευταίας τεχνολογίας. 

 

Το προσωπικό του Φεστιβάλ είναι στη διάθεσή σας για οτιδήποτε χρειαστείτε. 

 

 

 

Οι ταινίες

Παρί / Pari 
(Ελλάδα, Γαλλία, Ολλανδία, Βουλγαρία, 2020)

Σκηνοθεσία - σενάριο: Σιαμάκ Ετεμάντι / Siamak Etemadi. Με τους: Melika Foroutan, Shahbaz Noshir, Sofia Kokkali. Έγχρωμη, 101΄

Η ταινία είναι μια δραματική περιπέτεια αναζήτησης στη σύγχρονη Αθήνα. Όταν ο Μπάμπακ, ένας ιρανός φοιτητής στην Ελλάδα, δεν εμφανιστεί στο αεροδρόμιο για να υποδεχθεί τους γονείς του, η μητέρα του, Παρί, θα ξεκινήσει μια αγωνιώδη προσπάθεια να βρει το γιο της. Προερχόμενη από ένα συντηρητικό, θρησκευτικό περιβάλλον, με λιγοστές γνώσεις Αγγλικών, στο πρώτο της ταξίδι εκτός Ιράν, η Παρί θα βρεθεί να τριγυρνά μόνη στις πιο σκοτεινές γωνιές μιας άγνωστης, απειλητικής αλλά και γοητευτικής πόλης, θα φτάσει τα όριά της στα άκρα και θα ανακαλύψει τελικά τον ίδιο της τον εαυτό.

 

Δείτε το trailer: https://www.youtube.com/watch?v=XUFrvnTEvEE
Αίθουσα ΟΛΥΜΠΙΟΝ: 20:00

Οι άγνωστοι Αθηναίοι 
(Ελλάδα – Γερμανία, 2020)

Σκηνοθεσία – σενάριο: Αγγελική Αντωνίου. Έγχρωμο, 76΄.

Το ντοκιμαντέρ παρακολουθεί επί πέντε χρόνια την καθημερινότητα και τον αγώνα επιβίωσης των αδέσποτων σκύλων στο κέντρο της Αθήνας, όπως και τους ανθρώπους που τα φροντίζουν. Ένας κρυμμένος κόσμος ξεδιπλώνεται μέσα από τις διαδρομές των άγνωστων Αθηναίων και αποκαλύπτει το απρόβλεπτο πρόσωπο και την καρδιά της Αθήνας σε διαρκή αλλαγή.

Δείτε το trailer:  https://www.youtube.com/watch?v=IqT6OiIcdac&feature=emb_logo
Αίθουσα ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ: 21:00

 

 

Μείνετε συντονισμένοι στα online κανάλια του Φεστιβάλ:

Website: www.filmfestival.gr

Ψηφιακό αρχείο: www.myfestival.gr

Facebook Page: facebook.com/filmfestival.gr/

Agora / English Page: facebook.com/AgoraTIFF

Youtube Channel: youtube.com/user/filmfestivalgr

Instagram: instagram.com/filmfestivalgr/

Blog: blog.tiff.gr/